Çerez Örnek
canlı destek
Dünya 3’üncüsü liseliler Egeli oldu

 

Amerika Birleşik Devletleri’nde liseler arasında düzenlenen en prestijli bilim ve mühendislik proje yarışması ‘Intel-ISEF 2018’de kendi alanlarında dünya 3’üncüsü olan Berna Akdeniz ile Leyla Al Masoud Ege Üniversitesi ailesine katıldı. Biyomedikal mühendisliği dalında geliştirdikleri projeyle önemli bir başarıya imza atan iki genç, eğitimlerine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam edecek.

 

EGE’Yİ TERCİH ETTİLER

Tıp alanında farklı çalışmalara imza atmak isteyen iki genç, akademik performansta Türkiye 1’incisi ve QS Ranking sıralamasında uluslararası tıp fakülteleri arasında Türkiye’nin gururu olan Ege Üniversitesi’ni tercih etti.

 

REKTÖR BUDAK’A ZİYARET

Bilimsel çalışmalarına 2018- 2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren Ege Üniversitesi çatısı altında devam edecek Akdeniz ve Al Masoud, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Başarılı öğrencileri tebrik eden Rektör Budak, Akdeniz ve Al Masoud’un ulusal ve uluslararası alanda pek çok başarıya imza atan, değerli bilim insanlarıyla Türkiye’ye hizmet veren EÜ Tıp Fakültesini tercih ederek yerinde bir karar verdiklerini söyledi. Rektör Budak, “Ailemizin bir parçası olarak, bilimsel çalışmalarını üniversitemizde sürdürecek gençlerimizi kutluyorum” diye konuştu.

Bornova ilçesindeki özel bir lisenin 12. sınıf öğrencileri Berna Akdeniz ve Leyla Al Masoud, Bilim Kurulu Başkanı Dr. Onur Akpınar danışmanlığında “Microfluidic Chips for Detection of Lung, Brest, and Prostate Cancer" (Akciğer, Meme ve Prostat Kanserlerinin Mikro Akışkan Çipler ile Teşhisi) adlı bir proje hazırladı. “Kanserden değil, geç kalmaktan kork” sloganıyla yola çıkan genç bilim insanları, Türkiye ve Avrupa’daki bilim yarışmalarında birincilikler elde etti.

 

ABD’DE DÜNYA 3.LÜĞÜ

TÜBİTAK tarafından ABD‘nin Pittsburgh kentinde düzenlenen 81 ülkeden bin 800 projenin sergilendiği Intel-ISEF 2018’de Türkiye’yi temsil eden 9 projeden biri olan Berna Akdeniz ile Leyla Al Masoud’un biyomedikal mühendislik projesi, kendi alanlarındaki 80 proje arasında dünya 3’üncülüğünü elde etti.

 

KANSERE ERKEN TEŞHİS

Proje kapsamında üretilen mikro akışkan çipler sayesinde, dünyada en yaygın görülen ve en fazla ölüme sebep olan akciğer, meme ve prostat kanserlerinin 15 dakika gibi kısa bir sürede kesin tanısını koymaya olanak sağladığını belirten Akdeniz ve Al Masoud, elde ettikleri başarıyla Türkiye’de istedikleri devlet üniversitesinin tıp fakültesine sınavsız yerleşme hakkını elde etti.

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ