Çerez Örnek
canlı destek
Ege Üniversitesi Rektörü Sosyal Medya Fenomeni

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, göreve geldiği ilk günden itibaren sosyal medya hesaplarını aktif kullanıyor.

Kısa süreli rektörlüğü döneminde öğrenci, akademisyen ve idari çalışanlar ile etkin bir iletişim tarzını benimseyen ve binlerce kişiyle yüz yüze görüşen Rektör Prof. Dr. Budak, sosyal medyayı da aktif kullanıyor.

Öğretim üyeleri ve dekanlara  sosyal medya hesaplarından  öğrencilerle iletişim halinde olmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Budak, “ Sosyal medya günümüz iletişimi açısından biz yöneticilerin kullanması gereken bir mecra. Özellikle gençlerin isteklerini ve dünyalarını algılamamızda bu kanalları da kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu durum denetim mekanizmalarını da  daha aktif hale getiriyor. Öğrencilerimizden gelen istek  ve önerileri anında personelimize iletiyoruz” dedi.

“ÖĞRENCİLERİM AYNI ZAMANDA DANIŞMANLARIM”

 Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerim aynı zamanda danışmanlarım. Benim 65 bin danışmanım var. Onların her birinin ayrı bir cevher olduğunu düşünüyorum. Onlardan geri bildirim almak ve yeni şeyler öğrenmek açısından da sosyal medyayı büyük bir kolaylık olarak görüyorum” diye konuştu.

TWITTER’DA REKOR SAYIYA ULAŞTI

Rektör Prof. Dr. Budak’ın sosyal medya hesaplarına Ege Üniversiteliler de yoğun ilgi gösterdi.  5 aylık sürenin sonunda Twitter takipçi sayısı 10 bine yaklaşan Prof. Dr. Budak’ın 4 aylık Instagram hesabı ise 6 bine yakın takipçi sayısına ulaştı. Youtube kanalı da bulunan Rektör Prof. Dr. Budak’ın Twitter hesabı  son  28 günlük kayıtlara göre 1 milyon 800 bin sayfa görüntüleme sayısına ulaştı.

Sosyal medya kanalıyla isteklerini rektöre anında ileten öğrenciler  pozitif ve çözüm odaklı bir anlayışa sahip olan Rektör Prof. Dr. Budak’ın sosyal medyada aktif olmasından memnun.

Gülçin Yaman (Fen Fakültesi – Matematik Bölümü 2. Sınıf)

Rektörümüzün sosyal medyada aktif olmasının öğrencileriyle daha iç içe olmasını sağladığını düşünüyorum. Düşüncelerimizi isteklerimizi çoğunlukla orada belirtebiliyoruz. Rektör hoca da bizim düşüncelerimize önem verdiği için dönüşlerde bulunuyor ve bu bizi mutlu ediyor. Ayrıca okulda yapılanları daha yakından takip edebiliyoruz.

“EGE ÜNİVERSİTESİ AİDİYETİMİZİ GÜÇLENDİRDİ’’

İhsan Canıtez (İletişim Fakültesi – Reklamcılık Bölümü 4. Sınıf öğrencisi)

Rektör hocamızı sosyal medyada aktif görmek bizler de Ege Üniversitesi aidiyetini güçlendirdi. Başka şehirlere gittiğimizde hocamızın yaptıklarını göstermek için profilini açıp gösteriyoruz, herkesin ortak söylediği şey: “Öğrenci ile bu kadar iç içe rektör bulmak zor, iyi değerlendirin…”

Can Osman Aksoy (Edebiyat Fakültesi – Coğrafya Bölümü – Mezun)

Batıdaki herhangi bir üniversitedeki rektörün mezuniyette dans etmesi gibi sempatik olaylar yöneticleri halka daha afzla yaklaştırıyor. İnsanlar böylelikle yöneticileri kendine yakın görüyor ve saygıdan ve rütbeye duyulan sevgi yakınlıktan duyulmaya başlıyor. Yani gerçek sevgi oluyor. Rektörümüz samimi cevapları birebir iletişim ile kendini rütbesinden ötürü değil kişiliğinden ötürü sevdiriyor. Şahsen rektörlük görevi bitse dahi, ne zaman ihtiyacı olursa olsun karşılık beklemeksizin yanında olyurum.

İpek Mine Akkaya (Psikoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi)

Rektörümüzün sosyal medyada aktif olması iyi bir izlenim yaratıyor. Kampüste neler yapıldığı hakkında daha çabuk bilgi edinebiliyoruz.

“REKTÖRÜ KIMSE GÖREMEZ KIMSE ONA ULAŞAMAZ ALGISINI YIKTI’’

Kerem Cufalar (İletişim Fakültesi – Reklamcılık Bölümü 2. sınıf öğrencisi)

Rektörümüzün sosyal medyada aktif olarak güzel bir şey yaptığını gayet başarılı kullandığını düşünüyorum. Öğrencilerin en küçük isteklerini mesajlarını dahi es geçmeden okuyor, cevaplıyor ve önem veriyor. ‘Rektörü kimse göremez kimse ona ulaşamaz’ algısını yıktı.

Yusuf Baziki (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi – İşletme Bölümü - 3.Sınıf öğrencisi)

Özellikle Twitter’da zaman zaman ciddi zaman zaman esprili zaman zaman ise eleştirel tweetler atması sıradanlıktan uzaklaştırıyor. Atılan tweetlere dönüşü ilk zamanlara göre düştü ama şu anda da gayet ilgili.


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ