Ege Üniversitesi kampüsüne modern yönlendirme levhaları

Ege Üniversitesinde görüntü kirliliğine neden olan ve eskiyen yönlendirme levhaları yenilenerek modern görünüme kavuştu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yönlendirme levhalarını kullanıma sunarak kampüste ulaşımı daha kolay hale getirdiklerini söyledi.

Kampüsteki tüm levhaları kaldırarak yerine yeni ve modern levhaları hizmete sunduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yeşil ve sürdürülebilir bir kampüs yaşamı için çalışıyoruz. Bu anlamda yaya öncelikli kampüs projemizi hayat geçirdik. Merkezi otopark alanları ile kampüsümüzde trafik yoğunluğunu azalttık. Tüm bunların yanında Türkiye’nin en büyük kampüslerinden birine sahibiz ve kampüsümüzde yönlendirme levhalarımız eski ve yetersizdi. Biz de bu levha kirliliğini ortadan kaldırarak Güneş enerjisi ile çalışan ve bulunduğunuz noktanın neresi olduğunu gösteren levhaları hizmete sunduk. Bu levhalardan yaklaşık 80 tanesini kampüsümüzün farklı noktalarına yerleştirdik.  Böylece çalışanlarımız ve öğrencilerimizin yanı sıra üniversitemize gelen vatandaşlarımız da gitmek istedikleri birime rahatlıkla ulaşabilecekler.  Özellikle üniversitemizde yapılan Türkiye geneli  sınav dönemlerinde kampüsümüzde sınava girecek vatandaşlarımızın sınav binalarını bulmalarında büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. Yeni levhalarımızın üniversitemize ve vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.