Ege’de Yükseköğretimde İngilizcenin yeterliliği tartışıldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve British Council’in işbirliği ile yayımladığı ’’ Yükseköğretimde Kurumlarında İngilizce Eğitimi’’ başlıklı raporda ön plana çıkan konular,  Ege Üniversitesinin evsahipliğinde düzenlenen’’ Yükseköğretimde Kalite’’ sempozyumuyla masaya yatırıldı.

İngilizce eğitiminin geliştirilmesi konusundak iihtiyaçları ve bundan sonra atılması gereken adımların tartışıldığı sempozyumun ilk gününde‘’ Türkiye’de Yükseköğretim Kurumlarındaki İngilizce Eğitiminde Kalite Kültürünün Yerleştirilmesi’’ ikinci gün ise‘’ Türkiye’de Yükseköğretim Kurumlarındaki İngilizce Eğitimi’’temalar konuşuldu.

Sempozyumun ikinci günü, İzmir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncay Ege’nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen  ‘’Rektörler Paneli’’ne; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Cemali Dinçer, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yaparel, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Başoğlu ve Gediz Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Mustafa Güneş katıldı.

Düzenlenen oturumda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve British Council’in işbirliği ile 15 ilde 38 üniversitede 400 akademisyenve 4 bin 300 ögrenciyle görüşülerek hazırlanan ‘’Yükseköğretimde Kurumlarında İngilizce Eğitimi’’ başlıklı rapor, gerçekleştirilen saha çalışmaları ve ingilizcenin yeterliliği tartışıldı.