Ege Üniversitesi TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül törenine ev sahipliği yaptı

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması Ödül Töreni  Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda düzenlendi. 4  alanda projelerini yarıştıran geleceğin bilim insanları ödüllerini Ege Üniversitesinin ev sahipliğinde aldı.

Ortaokul  Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması TÜBİTAK tarafından  ortaokul  öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.  Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, alanlarında düzenlenen yarışmaya bu yıl Türkiye genelinden  7 bin 905 proje katılırken İzmir  bölgesinden  ise 560  başvuru gerçekleşti.