Ödüller Ege Üniversitesinin

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından gıda sektöründe yenilikçi fikirlerin oluşması için “Fikrini Geleceğe Taşı” sloganıyla düzenlenen V. Uluslararası Gıda AR-GE Proje Pazarı’nda Ege Üniversitesi  ödülleri topladı. 

         Araştırmacı, Lisans, Lise, Gıdalarda Yeşil Üretim Uygulamaları ve Gelenekten Geleceğe Özel kategorilerinde    54 projenin yarıştığı ve toplam 10 ödülün verildiği yarışmada,  Araştırıcı Kategorisinde Ege Üniversitesi’nden Filiz İçier’in Proje Yöneticisi olduğu “Vakum Altında Ohmik Evaporasyon İşlemi ile Meyve Sularının Konsantre Edilmesi” isimli proje birinci olurken aynı kategoride  Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden Prof.Dr. Sedef Nehir El ve Prof.Dr. Sibel Karakaya 'nın yönetici olduğu ‘’Bir Marinasyon Karışımı: 3 Kullanım’’ isimli proje üçüncü oldu. 

Ege Üniversitesinden Ecem Akan’ın yönetimindeki ‘’Sebzeli Fermente İçecek Üretiminde Su Kefiri Kullanımı’’ isimli proje ise ‘’Gelenekten Geleceğe ürün tasarımı ‘’Özel Kategorisinde ödüle layık görüldü.