Üniversite-Sanayi alanında dev adım

Ege Üniversitesi ve BMC iÅŸ birliÄŸi protokolü imzalamaya hazırlanıyor

Ä°zmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, BMC Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı Taha Yasin Öztürk ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay, Ege Üniversitesi Rektörlük binasında bir araya geldi.
Üniversite- sanayi iÅŸbirliÄŸi çerçevesinde bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Necdet Budak, “Savunma sanayisi ile ilgili olarak BMC ile bir iÅŸ birliÄŸi protokolü yapmayı planlıyoruz. Bu iÅŸ birliÄŸi çerçevesinde, Ege Üniversitesi olarak her türlü akademik desteÄŸe ve ortaklığa açığız” dedi.
BMC Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı Taha Yasin Öztürk ise  “Ege Üniversitesi ile savunma sanayisi ve diÄŸer sanayi dallarında bir iÅŸbirliÄŸi protokolü içinde çalışmak düÅŸüncesindeyiz” diye konuÅŸtu.
Savunma sanayisi ile ilgili olarak BMC ile bir iÅŸbirliÄŸi protokolü yapma konusunda mutabık kaldıklarını söyleyen Prof. Dr. Necdet Budak, “Sayın Valimiz Erol Ayyıldız ve BMC Ä°cra Kurulu BaÅŸkanı Taha Yasin Öztürk ile  beraber olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ege Üniversitesi olarak üniversite ve iÅŸ dünyası ile iÅŸ birliÄŸi içinde olmak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak bizim asli görevlerimizden birisidir. Bu görevi yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Vali Bey’e bu iÅŸ birliÄŸi için verdiÄŸi destek ve katkıları için teÅŸekkür ederiz” dedi.