Başarılı akademisyenlere Rektör Budak’tan teşekkür belgesi

Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, gerçekleÅŸtirilen senato toplantısında, akademik performans yönetim modelini de içine alan yazılım sistemi AVESÄ°S verilerine göre, 2018 yılı akademik faaliyetleri sonucu en baÅŸarılı akademisyenlere “TeÅŸekkür Belgesi” verdi. Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Budak ve senato üyeleri, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan 10 binin üzerinde fosil materyalin bulunduÄŸu EÜ Tabiat Tarihi AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezinde incelemelerde bulundu.

Ege Üniversitesinin 2019 yılındaki 3’üncü Senato Toplantısı Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde yapıldı. Toplantıya, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları ve senato üyeleri katıldı. Üniversitenin gündemine iliÅŸkin konularla ilgili deÄŸerlendirmelerin ardından EÜ Yapı Ä°ÅŸleri Teknik Daire BaÅŸkanlığı’nın son bir yılda yürüttüÄŸü faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Ege Üniversitesinde uzun yıllardır biriken problemlerin kısa süre içinde çözüme kavuÅŸturulduÄŸuna dikkat çeken Rektör Budak, “ÖÄŸrenci ve çalışanlarımızla bir araya geldiÄŸimizde iletilen sorunları hızla çözüme kavuÅŸturduk. 1 yıl gibi kısa bir sürede, yıllarca deÄŸinilmeyen konuları ele aldık. Yaptığımız çalışmalarla üniversitemizin çehresi deÄŸiÅŸti. YeÅŸil alanlarımızda ciddi bir artış saÄŸladık. Yaya öncelikli yeÅŸil bir kampüs için çalışmalarımız hız kesmeden sürüyor. Gece gündüz demeden bizlerle çalışan tüm personelimize teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

“BaÅŸarılı Akademisyenlere TeÅŸekkür Belgesi”

Toplantıda, akademik etkinliklerin envanterinin çıkarılması, kurum, birim, bölüm ve kiÅŸi performanslarının ölçülerek deÄŸerlendirilmesi ve sürdürülebilir bir kalite güvence sisteminin oluÅŸturulması amacıyla geliÅŸtirilen ve Rektör Budak’ın giriÅŸimleriyle EÜ’ye kazandırılan AVESÄ°S yazılım sistemi verilerine göre 2018 yılının en baÅŸarılı akademisyenlerine “TeÅŸekkür Belgesi” verildi. Akademik performans yönetim modelini de içine alan AVESÄ°S verilerine göre, 2018 yılı akademik faaliyetleri sonucu fen, mühendislik, saÄŸlık ve sosyal bilimleri alanlarında en baÅŸarılı 36 öÄŸretim elemanına teÅŸekkür belgelerini Rektör Budak takdim etti. Egeli öÄŸretim elemanlarının deÄŸerli çalışmalara imza attığına dikkat çeken Rektör Budak, “EÄŸitim kalitemizi daha üst seviyelere taşımak için yeni projeler geliÅŸtiriyoruz. Ayrıca bilimsel faaliyetlerde bulunan öÄŸrenci ve akademisyenlerimizi destekliyoruz. Ülkemizi geleceÄŸe taşıyacak, katma deÄŸeri yüksek ürünlerin geliÅŸtirilmesi için de akademisyenlerimizi teÅŸvik ediyor, üniversite sanayi iÅŸbirliÄŸi anlamında önemli adımlar atıyoruz. Bilimsel çalışmalarıyla üniversitemize ve ülkemize katkılarda bulunan deÄŸerli öÄŸretim elemanlarımızı kutluyorum” dedi.

“Yenilenen Merkezde Ä°nceleme”

Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Budak ve Senato üyeleri, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlanan 10 binin üzerinde fosil materyalin bulunduÄŸu EÜ Tabiat Tarihi AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezinde incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Budak, Türkiye ve dünyanın çeÅŸitli bölgelerinden getirilmiÅŸ 500 milyon ile 10 milyon yıllık hayvan ve bitki fosillerinin bulunduÄŸu merkezin ziyaretçilerini beklediÄŸini söyledi.