Ege’de Genç Girişimciler İş Başında

Üniversite öğrencilerinin iş hayatına alışabilmesi için Mezunlarla İletişim Ofisi ve Kariyer Başarı Merkezi gibi uygulamaları hayata geçiren Ege Üniversitesi, toplulukları ile de fark yaratıyor.  Öğrencilerin mezun olduktan sonraki hayatına yön vermesinde yardımcı olan Ege Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu Başkanı Yağmur Akdemir, topluluğun faaliyetlerini anlattı.

Ege Üniversitesi öğrencilerinin mezun olup, iş hayatına atıldıktan sonra sektöre giriş, şirketlerle iletişim gibi konuları hedef alan konferanslar düzenlediklerini belirten Akdemir, “Mezun olduktan sonra her öğrencide bir tecrübesizlik söz konusu oluyor. Biz bu noktada devreye giriyoruz. Çeşitli konferanslar düzenleyerek, öğrencilere iş hayatlarında şirketlerle iletişime geçme, bir şirkete mail atma, işe giriş için ikna edici iş görüşme teknikleri, iletişim becerileri, ekip ruhu, takım çalışması ve proje tasarlanması gibi konularda yardımcı oluyoruz” dedi.

Asıl amaçlarının girişimciliği yaymak olduğunu belirten Akdemir, “Mezun öğrenciler için kendi işini kurmayı bir seçenek haline getirmek istiyoruz. Girişimcilikle alakalı start-up, mentörlük, yatırımlar gibi temel kavramları öğretmek etkinliklerimizdeki temel hedefimiz” diye konuştu.

Topluluğun işleyişini 4 temel koordinatörlük üzerinden yaptıklarını söyleyen Akdemir, “Medya-İletişim, Organizasyon, Sponsorluk ve İş-Staj Teknik Gezi koordinatörlükleri ile öğrenci arkadaşlarımıza her konuda destek olmayı amaçlıyoruz. İş-staj teknik gezi koordinatörlüğü, teknik geziler düzenliyor ve öğrencilere staj imkanları sunmayı hedefliyor. Organizasyon koordinatörlüğü daha çok partiler düzenlemeyle ilgileniyor. Yani aramıza yeni katılan öğrencilerin kaynaşmasına ve tanışmasına yönelik etkinlikler planlıyorlar” şeklinde konuştu.

Her yılın sonunda büyük bir konferans düzenlediklerini ifade eden Akdemir, “Sponsorluk koordinatörlüğü bizim bu yılsonunda düzenlediğimiz büyük konferanstaki sponsorları bulup onlarla iletişime geçiyor. Medya-iletişim koordinatörlüğü ise bizim sosyal medya hesaplarımızla ilgileniyor. Sosyal medyada daha fazla nasıl aktif olabiliriz, daha çok Ege Üniversitesi öğrencisine nasıl ulaşabiliriz gibi konularla uğraşıyorlar” dedi.

2 Büyük Sosyal Sorumluluk Projesi

Topluluk olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirten Akdemir,  huzurevi ziyaretleri ve hayvan barınağı gezileri düzenlediklerini söyledi. Sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışan bir proje ekibi kurduklarını ifade eden Akdemir, bu sene ‘Ege’den Minik Kalplere’ ve ‘Geleceğini Renklendir’ adlı iki tane proje üzerinde çalıştıklarını beyan etti.

Sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi veren Akdemir, “ ‘Geleceğini Renklendir’ projesi kapsamında geçen sene Tire’de bir okulu boyadık. Bu sene hedefimiz iki okulu güzelleştirmek.  ‘Ege’den Minik Kalplere’ projesi kapsamında da Kızılay ile çalışıyoruz. Bu proje ile Ege Üniversitesi’nden mezun olan öğretmen arkadaşlarımızdan okullarındaki ihtiyaç listelerini alıyoruz. Bizler de o listeleri Kızılay’a ulaştırıyoruz. Aslında ihtiyacı olana köprü oluyoruz” diye konuştu.

Minik Kalplere Destek Ol

Sosyal sorumluluk projeleri için sponsorluğa açık olduklarını belirten Akdemir, özellikle kırtasiye malzemeleri temininde sıkıntı çektiklerini dile getirdi. Ege’nin minik kalplere götürdüğü yardıma  katkıda bulunmak isteyenler www.egegirisimcilik.com adresinden topluluğa ulaşabiliyor.