Ege’de özel bireylerden muhteşem gösteri

Ege Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, özel bireyler sahne aldı. Renkli görüntülerin oluÅŸtuÄŸu etkinlikte konuÅŸan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Özel bireylerimiz, onlara destek olunduÄŸu zaman; spordan sanata, edebiyattan siyasete, eÄŸitimden iÅŸ hayatına kadar pek çok alanda önemli baÅŸarılara imza atabilecek güce sahiptir. Bunun ülkemizde ve dünyada pek çok örneÄŸi var” dedi.

EÜ Kültür Sanat Evinde Dünya Engelliler Haftası kapsamında, EÜ Atatürk SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Ege Engelsiz YaÅŸam DerneÄŸi ve özel eÄŸitim okullarının katkılarıyla etkinlik düzenlendi. Programa, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, öÄŸretim elemanları, iÅŸ insanı Mesut Sancak, öÄŸrenciler ve özel bireylerin aileleri katıldı. 10-16 Mayıs’ın engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için önemli bir hafta olduÄŸuna deÄŸinen Rektör Budak, “Adil ve eÅŸit koÅŸullar içerisinde; hayatın tüm alanlarında aktif bir ÅŸekilde varlık gösterebilmek her insanın en temel hakkıdır. Tüm insanlığın ortak sorumluluÄŸu, engelli kardeÅŸlerimizin de bu haktan tam olarak yararlanabilmesini saÄŸlamaktır” diye konuÅŸtu.

“ÖZEL BÄ°REYLERE DESTEK OLUNMALI”

Özel bireylere destek olunduÄŸu zaman; spordan sanata, edebiyattan siyasete, eÄŸitimden iÅŸ hayatına kadar pek çok alanda önemli baÅŸarılara imza atabilecek güce sahip olduklarını söyleyen Rektör Budak, “Bunun ülkemizde ve dünyada pek çok örneÄŸi var. Evrenin sırlarını anlatan kitaplara ve bilimsel çalışmalara imza atan Stephen Hawking, müzik dehası Beethoven, ünlü halk ozanımız Aşık Veysel, Shakespeare ve daha niceleri bunun en güzel örnekleridir. Nice engellere meydan okuyan bu güzel insanların baÅŸardıkları; bizlere, akıllarda ve zihinlerde yaÅŸanan engelin aşılamaz ve en büyük engel olduÄŸunun en önemli göstergesidir. Bugün ülkemizde, engelli vatandaÅŸlarımızın toplumsal hayatta karşılaÅŸtığı sorunların çözümüyle ilgili çalışmalar büyük bir hassasiyetle yürütülüyor. Hayata geçirilen düzenlemeler sayesinde, engelli kardeÅŸlerimiz hayatın her alanında daha fazla yer almaya baÅŸladı. Bizler, bu deÄŸerli amaca hizmet eden çabaların bir parçası olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Ege Üniversitesi ailesi olarak üzerimize düÅŸen sorumluluÄŸun bilincindeyiz. Aşılması imkânsız olan tek engelin yüreklerde olduÄŸuna inanıyoruz. Bu inançtan yola çıkarak; engellere meydan okuyan proje ve eÄŸitimlerimiz ile özel çocuklarımız ve gençlerimize daha güvenli bir gelecek sunmaya çalışıyoruz. Etkinlikte emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

Daha sonra özel bireyler Egeli gençlerle hazırladıkları gösterileri sahneledi. Renkli görüntüler oluÅŸturan özel bireyler salondakilerden büyük alkış aldı.