Çerez Örnek
canlı destek
EÜ’den “Özel Eğitim Şenliği”

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, Engelsiz Ege Birimi ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Özel Eğitim Şenliği” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kültür Salonu’nda düzenlenen şenliğe; Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bornova Kaymakamı Fatih Genel,  Bornova İlçe Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Fisun Abay ve Prof. Dr. Mehmet Ersan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Sunlu, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erkan Aydın, Engelsiz Ege Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, öğretim görevlileri, akademisyenler, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinin yaptığı resimlerin yer aldığı serginin gezilmesi ile başlayan şenlikte açılış konuşmasını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Bornova İlçe Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu yaptı. Sergi gezisi sırasında Rektör Budak, Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu öğrencilerine işaret dilinde “Sizleri çok seviyorum” dedi.

Engelli bireylerin karşılaştığı sorunları anlamaya yönelik yaklaşımda bulunmanın gerekliliğinden bahseden Rektör Budak, “Günümüzde fiziksel, zihinsel, ruhsal ve duyusal kayıplar nedeniyle topluma gereken katılımı sağlayamamak ‘engelli olmak’ şeklinde tanımlanıyor. Ancak bu tanımı yaparken unuttuğumuz önemli bir şey var. Özel bireylerimizin toplum içerisinde karşılaştığı pek çok engel bizzat toplum tarafından koyulan engeldir. Özel bireylerimiz toplumun kendilerine yönelik tavır ve tutumlarından dolayı belirli zorluklar yaşıyorlar. Dolayısıyla sadece onlara kulak vermek ve sorunlarını anlamaya çalışmak bile karşılaştıkları pek çok engelin yıkılmasında önemli bir adım olacaktır” dedi.

Engelsiz Kampüs çalışmaları devam ediyor

Engelli bireylerin aktif katılımını sağlamak üzere yapılan çalışmaların devam ettiğin belirten Rektör Budak “Ege Üniversitesi olarak Eğitim Fakültemizde ve diğer okullarımızda Kaymakamlığımız ve İlçe Eğitim Müdürlüğümüzle çok sayıda işbirliğimiz var. Bugün de bunlardan birini birlikte yaşıyoruz. Ayrıca üniversite olarak sorunların çözümü için kampüs içinde ‘Engelsiz Bilgilendirme ve Yönlendirme’ sistemini hayata geçirdik. Türkiye’de engelsiz kampüs anlamında üniversiteler arası yapılan yarışmalarda derece yapmak istiyoruz. Çünkü buna uygun bir kampüsümüz var ve geliştirmek için projelerimiz devam etmektedir. Özel bireylerimizin aktif katılımcı olarak yer alacağı, diğer öğrencilerimizle eşit imkanlardan yararlanacağı uygulamalara ve düzenlemelere devam ediyoruz” diye konuştu.

Engelli bireylerin topluma katılımını arttırmak amacıyla Ege Üniversitesi ile yapılan çalışmalara devam edileceğini ifade eden Kadir Kadıoğlu, “Bu proje Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirdiğimiz gerçekten güzel projelerden bir tanesi. Sayın rektörümüzün de ifade ettiği gibi protokollerimiz, çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda özellikle Ege Üniversitesi Rektörü olmak üzere emeği geçen Rektör Yardımcılarıma, Dekanlarıma, öğretim görevlilerime, akademisyenlerime ve sevgili öğrencilerime teşekkür ederken güzel bir program olacağına inanıyorum. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Etkinlikte, Aşık Veysel Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinden Helen Güçlü, Nazar Taşkın, Zeynep Kaya, Sena Yüksel ve Muhammet Tahir Demirtaş’ın katıldığı “Ses Yarışması” düzenlendi. Yarışmada birinci olan Nazar Taşkın’a ödülünü Rektör Budak, ikinci olan Sena Yüksel’e ise ödülünü Bornova Kaymakamı Fatih Genel verdi. Yarışmanın ardından Tülay Aktaş İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu folklor gösterisi gerçekleşti. Ege Üniversitesi Engelsiz Ege Birimi Sekreteri Soner Aslan tarafından “Özel Eğitim Şenliği” süresince işaret Dili simultane tercüme yapıldı. Şenlik bitiminde jüri üyelerine, enstrüman ekibine ve folklor gösterisinde yer alan öğrencilere “Teşekkür Belgesi” verildi.

  

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ