İşletme öğrencileri perakende sektörünü yakından tanıyacak

Ege Üniversitesi, üniversitesi- sanayi iÅŸbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Ä°ÅŸletme Bölümü öÄŸrencilerinin, perakende sektöründe deneyim kazanmaları amacıyla perakende sektörünün tanınmış ÅŸirketi BR MaÄŸazacılık (Boyner-Ran Group) arasında iÅŸbirliÄŸi protokolü imzalandı. Protokol EÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Canan Fisün Abay ile BR MaÄŸazacılık Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Kamran Habif arasında imzalandı.

Protokol ile Ä°ÅŸletme Bölümü öÄŸrencileri için hem akademik hem de fiilen çalışmalarına olanak saÄŸlayacak bir altyapı oluÅŸturulacağını belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite sanayi iÅŸbirliklerimizi arttırmaya devam ediyoruz. Bu protokol ile akademik çalışmalar ve ortak sertifika programları hedefliyoruz. Yaptığımız anlaÅŸmalar ile öÄŸrencilerimiz aldıkları kaliteli eÄŸitimi sektörde uygulama ÅŸansı kazanıyorlar. Yeni adımlar atmaya da devam edeceÄŸiz” dedi.

BR MaÄŸazacılık Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Kamran Habif ise “Gençlerin heyecanını paylaşıyoruz. Sektöre yeni bir soluk getirecek öÄŸrencileri çalışma yaÅŸamına hazırlayacağız” diye konuÅŸtu.

Ege Üniversitesi Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi Ä°ÅŸletme Bölümü son sınıf öÄŸrencilerinin 2018-2019 Güz Döneminde yararlanacağı MaÄŸaza YöneticiliÄŸi programında öÄŸrenciler bölüm derslerine devam ederken, BR MaÄŸazacılık kapsamında birçok eÄŸitim programına katılacaklar ve part-time çalışma olanağına kavuÅŸacaklar. Mezuniyet sonrasında ise BR MaÄŸazacılık bünyesinde bulunan maÄŸazalarda MaÄŸaza Müdür Yardımcısı olarak göreve baÅŸlayacaklar.