Rektör Budak’tan sınavlara hazırlanan öğrencilere destek

Ege Üniversitesinde (EÜ) gelenekselleşen sınav dönemlerinde kütüphanenin 24 hizmet vermesi uygulaması, öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, güz yarıyılı final sınavlarına hazırlanan öğrencilerle kütüphanede buluşup heyecanlarına ortak oldu. Gençlere çikolata ikram eden Rektör Budak, yemekhanede öğrencilerle çorba içip sohbet  etti.

Ege Üniversitesinde eğitim gören öğrenciler güz yarıyılı final sınavlarının heyecanı yaşıyor. Göreve geldiği ilk günlerde, kütüphanenin sınav dönemlerinde 24 saat hizmet vermesini sağlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, geç saatlere kadar ders çalışan öğrencilerin heyecanlarına da ortak oluyor. Gece yarısı kütüphanede yoğun bir şekilde ders çalışan öğrencileri ziyaret eden Rektör Budak, gençlere çikolata ikram etti. Egeli gençlere sınavlarında başarılar dileyen Rektör Budak, “Sevgili öğrencilerimize güz yarıyılı final sınavlarında başarılar diliyorum. Öğrencilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Gece yarısı öğrencilerimizin heyecanına ortak olduk. Birlikte sohbet ettik. Kütüphanemiz, sınav dönemi boyunca 24 saat öğrencilerimizin hizmetinde. Gençlerimiz yeter ki çalışsın desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

ÇORBA İÇME MOLASI

Öğrencilerin ders çalışırken yemek yeme ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik başlattığı uygulamayla da diğer üniversitelere örnek olan Rektör Budak, kütüphanenin ardından 1 No’lu öğrenci yemekhanesinde, öğrencilerle çorba içti. Gençlerle sohbet eden Rektör Budak, “Ders çalışan bir öğrencinin yemeği nerede yiyeceğini düşünmemesi lazım. Kütüphaneye ders çalışmaya gelen öğrencilerimize yemekhanemizde çorba, börek ve çay gibi ikramlarımız oluyor. Soğuk havada sıcak bir çorba içen öğrencilerimizin uygulamadan duyduğu memnuniyet bizleri de mutlu ediyor” diye konuştu. Rektör Budak’ın öğrencilere yaptığı ziyaret sosyal medyada da ses getirdi. EÜ öğrencileri, sosyal medyayı aktif şekilde kullanan Rektör Budak’ın paylaşımlarına kütüphane uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getiren yorumlar yazarak teşekkür etti.