Ege Üniversitesi kampüsüne modern yönlendirme levhaları

Ege Üniversitesinde görüntü kirliliÄŸine neden olan ve eskiyen yönlendirme levhaları yenilenerek modern görünüme kavuÅŸtu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yönlendirme levhalarını kullanıma sunarak kampüste ulaşımı daha kolay hale getirdiklerini söyledi.

Kampüsteki tüm levhaları kaldırarak yerine yeni ve modern levhaları hizmete sunduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve geldiÄŸimiz ilk günden itibaren yeÅŸil ve sürdürülebilir bir kampüs yaÅŸamı için çalışıyoruz. Bu anlamda yaya öncelikli kampüs projemizi hayat geçirdik. Merkezi otopark alanları ile kampüsümüzde trafik yoÄŸunluÄŸunu azalttık. Tüm bunların yanında Türkiye’nin en büyük kampüslerinden birine sahibiz ve kampüsümüzde yönlendirme levhalarımız eski ve yetersizdi. Biz de bu levha kirliliÄŸini ortadan kaldırarak GüneÅŸ enerjisi ile çalışan ve bulunduÄŸunuz noktanın neresi olduÄŸunu gösteren levhaları hizmete sunduk. Bu levhalardan yaklaşık 80 tanesini kampüsümüzün farklı noktalarına yerleÅŸtirdik.  Böylece çalışanlarımız ve öÄŸrencilerimizin yanı sıra üniversitemize gelen vatandaÅŸlarımız da gitmek istedikleri birime rahatlıkla ulaÅŸabilecekler.  Özellikle üniversitemizde yapılan Türkiye geneli  sınav dönemlerinde kampüsümüzde sınava girecek vatandaÅŸlarımızın sınav binalarını bulmalarında büyük kolaylık saÄŸlayacağını düÅŸünüyorum. Yeni levhalarımızın üniversitemize ve vatandaÅŸlarımıza hayırlı ve uÄŸurlu olmasını diliyorum” diye konuÅŸtu.