TÜBİTAK-ARDEB’in lideri Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi,  TÜBÄ°TAK-ARDEB programının, en fazla proje ile baÅŸvuruda bulunan ve  projesi en çok kabul edilen üniversitesi oldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK) AraÅŸtırma Destek Programları BaÅŸkanlığı (ARDEB ) altında 2017 yılında verdiÄŸi destek istatistiklerini yayınladı. Bu istatistiklere göre Ege Üniversitesi 2017 yılı ARDEB projelerinde; en fazla  proje baÅŸvurusu yapan ve en çok sayıda projesi kabul edilen üniversite oldu. Ege Üniversitesi, projelere aktarılan bütçe sıralamasında ise 27,41 Milyon TL ile üçüncü sırada yer aldı.

Ege Üniversitesinin ARDEB baÅŸarısını deÄŸerlendiren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, ulusal ve uluslararası alanda hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini ifade ederek ‘‘ ARDEB Programında göstermiÅŸ olduÄŸumuz baÅŸarı 2019 yılında ‘AraÅŸtırma Üniversitesi’ olma hedefimize bizi daha da yakınlaÅŸtırdı. Akademisyenlerimiz bu doÄŸrultuda çalışmalarını sürdürüyorlar. EBÄ°LTEM Teknoloji Transfer Ofisimiz, Teknoparkımız, bilimsel alt yapımız ve ürettiÄŸimiz  projelerle ‘AraÅŸtırma  Üniversitesi’ olmayı hak ediyoruz. Bu hedefler doÄŸrultusunda  kısa zaman önce Ege Üniversitesi Proje Süreçleri Yönetim Sistemi (BABSÄ°S ) ve Akademik Veri Yönetim Sistemi (AVESÄ°S ) programlarını üniversitemiz akademisyenlerinin hizmetine sunduk.  Bu programlarımız sayesinde akademisyenlerimizin proje süreçlerini daha rantbl ve hızlı bir hale getirirken disiplinler arası bir network ağını da faaliyete geçirdik. Bu network sayesinde sanayicimizin de akademisyenlerimize daha rahat ulaÅŸmasını saÄŸlayacağız. Ayrıca araÅŸtırma projelerimizin daha ÅŸeffaf ve baÅŸarı endeksli ölçülebilirlik koÅŸulları ile birer çıktıya dönüÅŸmesine özen gösteriyoruz. Bu yatırımlarımızın ve motivasyonumuzun daha büyük baÅŸarıları getireceÄŸine inanıyorum.  Akademik ve idari çalışanlarımızla bir bütünlük içerisinde çalışmaya, üretmeye devam edeceÄŸiz '' ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ege Üniversitesi 382 proje baÅŸvurusu ile Türkiye’de en fazla proje baÅŸvurusu yapan üniversite oldu. Ayrıca Ä°zmir genelinde yapılan 863 proje baÅŸvurusunun % 44,3’ü Ege Üniversitesi araÅŸtırmacıları tarafından gerçekleÅŸtirildi. Proje kabullerinde ise Ege Üniversitesi kabul edilen 81 projesiyle Türkiye’de en fazla projesi kabul edilen üniversite oldu. Ä°zmir genelinde kabul edilen 176 projenin %46’sına yine  Ege Üniversitesi araÅŸtırmacıları imza attı hayata geçirilen bu projeler sonucunda Ege Üniversitesi altığı 27,41 Milyon TL proje bütçesi ile Türkiye’de en fazla proje desteÄŸi alan 3. üniversite oldu. Ä°zmir genelinde 2017 yılı proje bütçelerinden elde edilen 65,11 Milyon TL’ nin %42.1’i ise Ege Üniversitesi araÅŸtırmacılarının projelerine verildi.