Çerez Örnek
canlı destek
Akademide değişimin ve gelişimin öncüsü oluyor

Ege Üniversitesi’ne 8 ay önce rektör olarak atanan Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesinde bürokratik iÅŸlemlerin azaldığı, hizmetlerin ve çözümlerin hızlandığı, verimin ve tasarrufların arttığı, sonuç odaklı ve insan merkezli bir yönetim sistemini uygulamaya geçirdi.

Her alanda dijitalleÅŸme süreçlerinde inovasyona önem veren Prof. Dr. Budak,   daha sade, hızlı ve verimli çalışmayı saÄŸlayacak yeni yapay zeka teknolojilerinin sunduÄŸu algoritmaları kullanarak Ege Üniversitesinin potansiyelini maksimum seviyeye çıkarmaya gayret gösteriyor.

 Prof. Dr. Budak’ın Türk YükseköÄŸretim Sisteminin dönüÅŸümüne öncülük eden uygulamaları, diÄŸer üniversiteler tarafından yakından takip edilerek örnek alınıyor. EÜ Bilgi Ä°ÅŸlem Daire BaÅŸkanlığı için gereken altyapı çalışmalarına önem verdiklerini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Dijital uygulamalar, hepimizin güncel verilere anında ulaÅŸmamızı ve doÄŸru veriye dayalı karar verebilmemizi olanaklı kılıyor, tüm süreçleri daha katılımcı, ÅŸeffaf ve takip edilebilir hâle getiriyor. BiliÅŸim altyapısı konusunda çok önemli mesafeler kat ettik. Bu kapsamda Ege Üniversitesinin WEB sayfası yeniden düzenleyerek, çaÄŸdaÅŸ ve etkin bir görünüme kavuÅŸturduk. Akademik Veri Yönetim sistemi ile Bilimsel AraÅŸtırma Projelerinin yönetim ve takibini saÄŸlayan AVESÄ°S ve BAPSÄ°S sistemlerini kullanıma açtık. Ege Üniversitesi Turkuaz Masa Çözüm Merkezini uygulamaya soktuk. Tüm geçiÅŸ sürecini tamamladığımızda bürokrasinin daha da azaldığı, çok daha hızlı ve katılımcı bir üniversite hâline gelmiÅŸ olacağız. Ege Üniversitesini hak ettiÄŸi yere getirmek için iz bırakan projeler üretmeye ve yürütmeye devam edeceÄŸiz” dedi.

 

EGE ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° WEB SAYFASI YENÄ°LENDÄ°

Uygulamaya konan dijitalleÅŸme süreçleri ile ilgili bilgi veren EÜ Bilgi Ä°ÅŸlem Daire BaÅŸkanı Vekil Doktor ÖÄŸretim Üyesi Cihat Okan Arıkan, “Ege Üniversitesinin WEB sayfası yeniden düzenlenerek, çaÄŸdaÅŸ ve etkin bir görünüme kavuÅŸturuldu. Sayfa, mobil cihazlarla da uyumlu hale getirildi. Ayrıca tüm birimlerin web sayfalarının da aynı yapıda ve aynı temel görünüm özelliklerini kullanarak Ege Üniversitesi benliÄŸini vurgulayacak hale getirilmesi çalışmalarına baÅŸlandı. Network Yenileme Çalışmaları kapsamında Ege Üniversitesi Ana ve Hastane Kampüsü’nde tüm birimlerde kablosuz internet baÄŸlantı noktası sayıları artırıldı. Kampüs içerisindeki 8 ana toplama noktası ile internet çıkış noktası olan UBE binası arasındaki tüm baÄŸlantılar 10G hızına çıkartıldı. Ayrıca tüm birimlerde bina içerisindeki ana cihazların tümü en az 1G hızında çalışacak hale getirildi. Üniversite internet çıkış hızı ULAKNET üzerinden 2.2 Gbit hızında olup daha da hızlanması için çalışmalar sürdürülüyor” diye konuÅŸtu.

 

AVESÄ°S ve  BAPSÄ°S SÄ°STEMLERÄ° KULLANIMA AÇILDI

Akademik Veri Yönetim sistemi ile Bilimsel AraÅŸtırma Projelerinin yönetim ve takibini saÄŸlayan AVESÄ°S ve BAPSÄ°S sistemleri kullanıma açıldığını ifade eden  Doktor ÖÄŸretim Üyesi Cihat Okan Arıkan, “Üniversite genelinde kullanılan tüm dijital sistemlere tek bir ÅŸifre ile merkezi bir noktadan eriÅŸilebilmesi için SSO (Single Sign-On=kimllik.ege.edu.tr) sistemi devreye alınmış ve EDYS, EBYS, Avesis, Bapsis, Turkuaz Masa ve bunlar gibi tüm birimler tarafından kullanılan sistemlerin tamamı SSO üzerinden tek ÅŸifre ile çalışabilecek hale getirildi. Elektronik randevu sistemi ve Ä°nsan Kaynakları birimi için gereken çeÅŸitli anket ve bilgi giriÅŸlerinin de SSO üzerinden eriÅŸilebilmesi için çalışmalar devam ediyor” dedi.

TUKUAZ MASA ÇÖZÜM MERKEZÄ° 

Ege Üniversitesi sunulan olanaklarda sürekliliÄŸi saÄŸlamak ve ortaya çıkan her türlü probleme anında destek olabilmek için Ege Üniversitesi Tukuaz Masa Çözüm Merkezi  hizmete açıldı. Tukuaz Masa Çözüm Merkezi, baÅŸvuranların talep ve ÅŸikâyetlerini en kısa sürede çözüme ulaÅŸtırarak ve konu hakkında bilgilendirme yaparak Ege Üniversitesinde sunulan hizmetlerin memnuniyet derecesini arttırmak hedefiyle uygulamaya konuldu.


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°