Görme engelli öğrencilere yönelik kabartmalı çıktı sistemi

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarına, görme engelli öÄŸrencilerin eÄŸitim materyallerini kabartma çıktı olarak alabilen yazıcı ve bilgisayar sistemi kazandırıldı. Sistemin öÄŸrenciler için büyük önem taşıdığına dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Devletimizin imkanları doÄŸrultusunda öÄŸrencilerimizin en iyi eÄŸitimi almaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz” diye konuÅŸtu.

EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarında görme engelli öÄŸrencilerin eÄŸitim materyallerini kabartma çıktı olarak alabilen yazıcı ve bilgisayar sistemine ihtiyaç duyulduÄŸunu öÄŸrenen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sistemin üniversiteye kazandırılması için talimat verdi. Yapılan çalışmanın ardından sistem, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı bünyesinde kuruldu.

Görme engelli öÄŸrencileri öÄŸrencilerle bir araya gelen Rektör Budak, sistem hakkın bilgi aldı. Sistemin öÄŸrenciler için büyük önem taşıdığına dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Devletimizin imkanları doÄŸrultusunda öÄŸrencilerimizin en iyi eÄŸitimi almaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Görme engelli öÄŸrencilerimizin eÄŸitim yaÅŸamlarında istedikleri eÄŸitim materyaline kolaylıkla ulaÅŸmalarını saÄŸlamak için Braille Alfabesi esas alınarak kabartmalı çıktı veren sistemi üniversitemiz bünyesine kazandırdık. ÖÄŸrencilerimizin yeter ki çalışsın ülkemize hayırlı bireyler olsun, biz onların yanında olmaya destek vermeye devam edeceÄŸiz ” dedi.

Görme engelli öÄŸrenciler, aileleri ve konservatuvardaki öÄŸretim elemanları desteklerinden dolayı Rektör Budak’a teÅŸekkür etti.