Ege Diş Hekimliği Fakültesi yarım asrını geride bıraktı

Ege Üniversitesi(EÜ) DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi, 50’nci yılını  kutladı. DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Bilim Sanat Amfisinde gerçekleÅŸtirilen etkinliÄŸe EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, akademisyenler, öÄŸrenciler ve fakülteden emekli öÄŸretim üyeleri katıldı.

EtkinliÄŸin açılışında konuÅŸan Rektör Prof. Dr. Budak, EÜ DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi’nin nitelikli akademik kadrosu, klinik altyapısı ve hasta odaklı saÄŸlık hizmeti anlayışıyla her zaman alanında büyük bir fark yarattığını vurguladı. Prof. Dr. Budak, “Bilime ve topluma hizmet noktasında öncü olan fakültemiz, özellikle son dönemlerde eÄŸitim, araÅŸtırma ve saÄŸlık konularında büyük bir ilerleme kat etmiÅŸtir. Fakültemizin geliÅŸmiÅŸ teknolojik altyapıya sahip kliniklerinde, on binlerce hastaya kaliteli saÄŸlık hizmeti veriyor. Bu anlamda Fakültemiz yalnızca Ä°zmir’imizin deÄŸil,  bölgemizin ve ülkemizin ağız ve diÅŸ saÄŸlığı konusunda yaÅŸadığı sorunların çözümünde etkin rol üsteleniyor. Bugüne kadar Fakültemizde saÄŸlık hizmeti veren tüm çalışanlarımız ve ülkemizin dört bir yanında Fakültemizi temsil eden mezunlarımızla ağız ve diÅŸ saÄŸlığı konusunda önemli bir açığı kapattık. Bu kutsal mesleÄŸin sorumluluklarını tüm boyutlarıyla üstlenerek; toplum saÄŸlığında etkin bir rol oynayan ve Üniversitemizin saÄŸlık alanındaki baÅŸarısını bir kez daha kanıtlayan mezunlarımıza ve Fakültemiz hekimlerine teÅŸekkürlerimi sunuyorum” dedi.

EÜ DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek ise; “Yarım asrı geride bıraktık. Fakültemiz, ilk kuruluÅŸundan bu zamana kadar pek çok evrelerden geçti. Bu güne kadar fakültemize katkıda bulunan bütün çalışanlara minnetle teÅŸekkür ediyorum. Fakültemiz Türkiye’de kabul görmüÅŸ, tercih edilen bir fakültedir. ÖÄŸrencilerimizden ve mezunlarımızdan güzel geri dönüÅŸler alıyoruz. Ege DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi mensubu olmak bir ayrıcalıktır. 50’nci yılımızı kutlarken bizleri yalnız bırakmayan, burada olan herkese teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

Etkinlikte DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi’nin 50 yıllık öyküsünün filmi gösterildi. Etkinlik sonunda DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi’nde emekli öÄŸretim üyeleri, idari personel ile katılımcılar kaşıklı soru ve cevap ÅŸeklinde bilgi alışveriÅŸinde bulundu.