Ege Ãœniversitesi ve KKTC iÅŸbirliÄŸi artarak devam ediyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, parlamentoda birlikte görev yaptığı milletvekilleri ve halen mecliste görevde olan milletvekillerinden oluÅŸan heyetle gittiÄŸi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC), Cumhurb aÅŸkanı, Cumhuriyet Meclisi BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan ile görüÅŸmeler yaptı. EÜ ile KKTC arasındaki iÅŸbirliÄŸinin CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın destekleriyle daha ileri seviyelere taşındığını belirten Rektör Budak, görüÅŸmelerin çok verimli geçtiÄŸini söyledi.

Ege Üniversitesi ile KKTC arasındaki iÅŸbirliÄŸinin artarak devam etmesine yönelik EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, KKTC’de önemli görüÅŸmelerde bulundu. Rektör Budak, Türkiye Büyük Millet Meclisinde birlikte görev yaptığı önceki dönem milletvekilleri ve halen mecliste olan milletvekillerinden oluÅŸan heyetle KKTC’ye gitti. Heyet, KKTC CumhurbaÅŸkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi BaÅŸkanı Tüberrüken Uluçay ve BaÅŸbakan Tufan Erhürman ile görüÅŸmeler yaptı. Ziyarete iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan Rektör Budak, EÜ ile KKTC arasındaki iÅŸbirliÄŸinde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın da destekleriyle çok ciddi ilerleme kaydettiklerini söyledi.

“Ä°ÅžBÄ°RLİĞİMÄ°Z ARTARAK DEVAM EDECEK”

EÜ ile KKTC Kamu Hizmetleri Komisyonu arasında geçen yıllarda imzalanan iÅŸbirliÄŸi protokolünü bir süre önce yenilediklerine deÄŸinen Rektör Budak, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet Kamu Hizmetleri Komisyonu ile sınav sorusu hazırlanmasına yönelik bir protokolümüz vardı, bu protokole ek olarak iÅŸbirliÄŸimizi daha fazla geliÅŸtirme noktasında önemli görüÅŸmelerimiz oldu. Bu hususta desteklerini esirgemeyen CumhurbaÅŸkanımıza teÅŸekkür ediyorum. Üniversitemiz güçlü bir akademik kadroya sahip. Köklü üniversitemizin birikim ve tecrübelerini paylaÅŸmak için yoÄŸun bir çaba harcıyoruz. Ülkemizin yerli ve milli anlamda önceliklerini dikkate alarak ciddi bilimsel çalışmalar yürütüyoruz. KKTC ile her alanda iÅŸ birliÄŸine açık olduÄŸumuzu belirtmiÅŸtik. Gerekli teknik ve akademik alt yapıya sahibiz. Önceki dönem milletvekillerimizden oluÅŸan heyetimizle KKTC’de önemli görüÅŸmeler yaptık. Ege Üniversitesi olarak KKTC ile iÅŸbirliÄŸimiz artarak devam edecek” diye konuÅŸtu.