Ege, THY ve İŞKUR arasında işbirliği protokolü

Ege Üniversitesi (EÜ) Havacılık Meslek Yüksekokulunda eÄŸitim gören öÄŸrencilerin, Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Åž. bünyesinde Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu (Ä°ÅžKUR) desteÄŸiyle istihdam edilmesine yönelik iÅŸbirliÄŸi protokolü imzalandı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Okulumuzun baÅŸarılarından memnununuz, bunu daha da geliÅŸtirmek için projeler geliÅŸtiriyoruz. Protokolün ülkemize, üniversitemize ve öÄŸrencilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Ege Üniversitesi (EÜ), öÄŸrencilerinin mezun olduktan sonra da iÅŸ bulma konusunda sıkıntı yaÅŸamaması için kurum ve kuruluÅŸlarla yaptığı iÅŸbirliklerini geniÅŸleterek sürdürüyor. Bu kapsamda, EÜ Havacılık Meslek Yüksekokulunda eÄŸitim gören öÄŸrencilerin, THY Teknik A.Åž. bünyesinde Ä°ÅžKUR desteÄŸiyle istihdam edilmesine yönelik iÅŸbirliÄŸi protokolü yapıldı. Protokol imza töreni, EÜ Rektörlük hizmet binasında yapıldı. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, THY Teknik A.Åž. Ä°nsan Kaynakları BaÅŸkanı Yakup Arslan, Ä°zmir Ä°ÅžKUR Ä°l Müdürü Kadri Kabak ve EÜ Havacılık MYO’dan öÄŸretim elemanları katıldı. Protokol; Rektör Prof. Dr. Budak, THY Teknik A.Åž. adına Arslan ve Ä°zmir Ä°ÅžKUR Ä°l Müdürü Kabak tarafından imzalandı. Protokol kapsamında, üç kurumun iÅŸbirliÄŸinde mesleki eÄŸitim kurslarının açılması, yüksekokul öÄŸrencilerinin uçak bakım teknisyeni olarak THY’de Ä°ÅžKUR’un da desteÄŸiyle istihdam edilmesi planlanıyor.

“OKULUMUZLA GURUR DUYUYORUZ”

Havacılık MYO’nun, eÄŸitim alt yapısı ve donanımlı öÄŸretim elemanlarıyla sektöre kalifiye eleman yetiÅŸtirdiÄŸini dile getiren Rektör Budak, “Okulumuzla gurur duyuyoruz. BaÅŸarılarından memnununuz, bunu daha da geliÅŸtirmek için projeler geliÅŸtiriyoruz. Her geçen gün geliÅŸen havacılık sektörüne ülkemizde büyük önem veriyor. Biz de Ege Üniversitesi olarak elimizden gelen katkıyı saÄŸlamaya çalışıyoruz. Protokolün ülkemize, üniversitemize ve öÄŸrencilerimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuÅŸtu.

“KALÄ°FÄ°YE ELEMANA SÜREKLÄ° Ä°HTÄ°YAÇ DUYULUYOR”

Hızla geliÅŸen havacılık sektöründe kalifiye elemana çok fazla ihtiyaç duyulduÄŸuna dikkat çeken THY Teknik A.Åž. Ä°nsan Kaynakları BaÅŸkanı Arslan, “Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulunun bölümlerini ziyaret ettik ve gerçekten de okulun altyapısının havacılık mevzuatlarımıza uygun olduÄŸunu, kalifiye eleman yetiÅŸtirme konusunda çok iyi olduÄŸunu gördük. Okullarımızın daha hızlı bir ÅŸekilde sektöre adapte olması anlamında akreditasyon saÄŸlamaya yönelik bir çalışma geliÅŸtirmeleri çok önemli” dedi.

Ä°STÄ°HDAM ORANI YÜZDE 90- 95 ARASINDA

Farklı kentlerde daha önce açılan kurslarla yüzde 90- 95 arasında istihdam oranına ulaÅŸtıklarını kaydeden Ä°zmir Ä°ÅžKUR Ä°l Müdürü Kabak, “Ege Üniversitesinde düzenlenecek kurslarda eÄŸitim alan öÄŸrencilerimizin tamamının istihdam edilmesini hedefliyoruz. Bu kurslar için saÄŸladığımız kaynağın faydalı olacağını düÅŸünüyoruz” diye konuÅŸtu.