Ege, dünya sıralamasında 125 basamak birden yükseldi

Ege Üniversitesi (EÜ), Dünya Üniversitesi Sıralama Merkezi’nin (CWUR World University Ranking) 2019 verilere göre; dünyadaki 30 bin üniversite arasında 616’ncı oldu. Bir önceki yıla göre 125 basamak birden yükselen EÜ, Türkiye’de ise 4’üncü sırada yer aldı. EÜ’nün eÄŸitim kalitesini arttırmak için daha çok çalışacaklarını belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu baÅŸarı, Ege Üniversitesi ailesinindir. BaÅŸarıda emeÄŸi bulunan herkesi kutluyorum” dedi.

Dünyanın en iyi 1000 üniversitesini belirlemek amacıyla, eÄŸitim kalitesinden, mezun istihdamına, fakülte kalitesinden araÅŸtırma çıktılarına ve yayınların kalitesine kadar farklı alanlarda bağımsız deÄŸerlendirmeler yapan Dünya Üniversitesi Sıralama Merkezi’nin (CWUR World University Ranking) 2019 sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, dünyadaki 30 bin üniversite arasında bir önceki yıl 741’inci sırada yer alan EÜ, son bir yılda 125 basamak birden çıkarak 616’ncı sıraya yükseldi. Bir önceki yıl Türkiye sıralamasında 6’ncı olan EÜ, bu yıl 4’üncü sıraya yerleÅŸti. Köklü bir geçmiÅŸe sahip EÜ’nün eÄŸitim kalitesini her geçen gün arttırdığına dikkat çeken EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, araÅŸtırma üniversitesi olma hedeflerine ulaÅŸmak için daha çok çalışmaları gerektiÄŸini söyledi.

“BU BAÅžARI EGE ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° AÄ°LESÄ°NÄ°NDÄ°R”

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, üniversiteleri teÅŸvik etmesinin kendileri için önemli bir motivasyon olduÄŸuna deÄŸinen Rektör Budak, “CumhurbaÅŸkanımız, ülkemizdeki üniversitelerin dünyadaki ilk 500 üniversite arasında yer almasının önünde hiçbir engel olmadığını daha önce ifade edip üniversitelerin eÄŸitim kalitelerinin artması için önemli destek veriyor. Göreve geldiÄŸimiz günden bu yana üniversitemizin araÅŸtırma üniversitesi olması için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni yazılımlar ve otomasyon sistemlerinin yanı sıra, üniversitemizin eÄŸitim alt yapısını güçlendirmek için önemli yatırımlar yaptık. ÖÄŸretim elemanlarımızın çalışmalarının daha görünür olmasını saÄŸladık. Elde ettiÄŸimiz bu baÅŸarı Ege Üniversitesi ailesinindir. Üniversitemizi daha üst sıralara taşımak için ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceÄŸiz. BaÅŸarıda emeÄŸi bulunan herkesi kutluyorum” diye konuÅŸtu.