Çerez Örnek
canlı destek
Üreticiden öğrenciye Türkiye’de ilk işbirliği

Ege Üniversitesi ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri örnek bir iÅŸbirliÄŸine imza attı. Ä°ki kurum arasında imzalanan protokolle, Ege Üniversitesindeki yemekhanelerde üretilen yemek için ihtiyaç duyulan gıda maddeleri Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından karşılanacak.

 

DiÄŸer üniversitelere örnek olacak

Ege Üniversitesi, öÄŸrencileri ve çalışanları için gerçekleÅŸtirdiÄŸi yemek üretiminde gereken gıda maddelerini artık Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden alacak. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın önderliÄŸinde hazırlanan iÅŸbirliÄŸi protokolü diÄŸer üniversitelere örnek olacak. Protokol ile üreticiden hiçbir aracı olmadan direkt olarak öÄŸrenciye kaliteli saÄŸlıklı ve daha uygun fiyatlı gıda ürünleri ulaÅŸtırılmış olacak.

 

Kaliteli ve saÄŸlıklı gıda doÄŸrudan üreticiden öÄŸrenciye ulaÅŸacak

Türkiye’de bir ilki daha hayata geçirmiÅŸ olmanın mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını söyleyen Prof. Dr. Necdet Budak “ÖÄŸrencilerimiz anne babalarının bize en deÄŸerli emanetleri, onlara en kaliteli eÄŸitim öÄŸretimle birlikte; barınma beslenme gibi hayati konularda da yine en kaliteli hizmeti saÄŸlamak bizim görevimiz. Beslenme konusunda kaliteyi artırmak adına attığımız adımlara bir yenisini daha ekliyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri imzaladığımız protokol ile üreticiden hiçbir aracı olmadan en kaliteli, saÄŸlıklı ve uygun fiyatlı ürünleri bize temin edecek. Ayrıca bu tür bir iÅŸbirliÄŸi ilk olma özelliÄŸine de sahip. DiÄŸer Üniversitelere örnek olacak iÅŸbirliÄŸi ile öÄŸrencilerimiz ve çalışanlarımız daha kaliteli ve saÄŸlıklı yemek yemiÅŸ olacak. Böylece hem tarım üreticisinin emeÄŸi en iyi ÅŸekilde deÄŸerlenecek, hem de öÄŸrencilerimiz kaliteli ve saÄŸlıklı bir ÅŸekilde beslenecek. Aynı zamanda Ziraat Fakültesi öÄŸretim üyesi olarak iÅŸbirliÄŸimizin kooperatif üyesi çiftçilerimize de destek saÄŸlayacak olması beni ayrıca mutlu ediyor” diye konuÅŸtu.

           

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarım Kredi Kooperatifi Pazarlama Daire BaÅŸkanı Hakan Åžahin, Bölge Müdürü Mehmet Tevfik Ongun ve diÄŸer yetkililer Rektör Prof. Dr. Budak’ı ziyaret ederek iÅŸbirliÄŸi ile ilgili detaylı bir görüÅŸme gerçekleÅŸtirdiler.

Ege Üniversitesi’nde eÄŸitim öÄŸretimin devam ettiÄŸi dönemlerde günde 15 bin kiÅŸilik yemek üretimi gerçekleÅŸtiriliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ise bu rakam günlük 7 bin 500. Protokol ile Ege Üniversitesi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nden süt ve süt ürünleri, bakliyat, konserveler, yaÄŸlar baÅŸta olmak üzere çeÅŸitli gıda maddelerini temin edecek.

 

 

 


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°