EÜ Mühendislik Fakültesi Programları Akredite Oldu

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Bilgisayar, Elektrik – Elektronik, Gıda, Ä°nÅŸaat, Kimya, Makine ve Tekstil MühendisliÄŸi Bölüm Programları, Mühendislik EÄŸitim Programları DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸi (MÜDEK) tarafından akredite edilerek EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi verildi. Mühendislik Programları için Avrupa Akreditasyonu anlamına gelen EUR-ACE Etiketi, bölüm programının “Lisans Düzeyinde Avrupa’dan Akredite OlmuÅŸ Mühendislik Programı” anlamını taşıyor. Aynı zamanda MÜDEK Akreditasyonu tüm ülkelerde tanınıyor.
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Göreve baÅŸladıktan sonra kendimize bir hedef koyduk. 2019 yılında üniversitemizi araÅŸtırma üniversiteleri arasına taşımak. Daha sonra uluslararası arenada üniversitemizi hak ettiÄŸi yere getirmek. Bu hedefimize uluÅŸmak için tüm çalışanlarımızla birlikte yoÄŸun bir gayret gösteriyoruz. Åžimdi bu çalışmalarımızın sonuçlarını almaya baÅŸladık. GeçtiÄŸimiz hafta Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK) AraÅŸtırma Destek Programları BaÅŸkanlığı (ARDEB ) 2017 yılında verdiÄŸi destek istatistiklerini yayınladı. Bu istatistiklere göre Ege Üniversitesi 2017 yılı ARDEB projelerinde; en fazla proje baÅŸvurusu yapan ve en çok sayıda projesi kabul edilen üniversite oldu. Yine üniversitemiz, YükseköÄŸretim Kurulu tarafından uluslararasılaÅŸma stratejisi kapsamında seçilen pilot üniversitelerden birisi. Tüm geliÅŸmeler 2019’da araÅŸtırma üniversitesi olma hedefimize bir adım daha yaklaÅŸtığımızı gösteriyor. Mühendislik Fakültesinin Programlarının MÜDEK tarafından yeniden akredite edilmiÅŸ olması öÄŸrencilerimizin uluslararası standartlara uygun bir eÄŸitim almış olduklarını göstermesi açısından son derece önemli. MÜDEK akreditasyon sürecinde gösterdikleri üstün gayret ve çalışmalarından dolayı baÅŸta Mühendislik Fakültesi Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Süheyda Atalay’a, Bölüm BaÅŸkanlarımıza, öÄŸretim elemanlarımıza teÅŸekkür ediyorum” dedi.
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay, “Mühendislik eÄŸitimi ulusal ve uluslararası düzeylerde istenen yeterlilikleri saÄŸlamalıdır. Bu yeterliliklerin saÄŸlanıp saÄŸlanmadığının bağımsız bir kuruluÅŸ tarafından doÄŸrulanması, akreditasyonu gerekir. Hem bu doÄŸrulamanın yapılması hem de bu yeterliliklerin kazandırılmasına yönelik olarak eÄŸitim programlarının paydaÅŸların görüÅŸlerini alarak sürekli güncellenmesi ve iyileÅŸtirilmesi yoluyla kalite kültürü ve kalite güvence sisteminin oluÅŸturulması fakültemizin en fazla önem verdiÄŸi konulardan birisidir” dedi.
Türkiye`de Mühendislik eÄŸitimi kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren bağımsız bir kuruluÅŸ olan MÜDEK, Yüksek ÖÄŸretim Kurulu (YÖK) tarafından akreditasyon çalışmalarını yapmak üzere yetkilendirilen bir dernek. Farklı disiplinlerdeki mühendislik eÄŸitim programları için akreditasyon, deÄŸerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye`de mühendislik eÄŸitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyor, güncel ve geliÅŸmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eÄŸitilmiÅŸ ve daha nitelikli mühendisler yetiÅŸtirilerek toplumun refah seviyesinin yükseltilmesini saÄŸlamak amacıyla hizmet veriyor.
“MÜDEK Akreditasyonu tüm ülkelerde tanınıyor”
Prof. Dr. Süheyda Atalay, “MÜDEK aynı zamanda Avrupa BirliÄŸi’nin Bologna Süreci’nde oluÅŸturduÄŸu Avrupa Mühendislik EÄŸitim Akreditasyon Ağı, (ENAEE European Network for Accreditation of Engineering Education) üyesidir ve EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiÅŸtir. Fakültemizin Bilgisayar, Elektrik – Elektronik, Gıda, Ä°nÅŸaat, Kimya, Makine ve Tekstil MühendisliÄŸi Bölüm Programları MÜDEK tarafından akredite edilmiÅŸtir ve bu programlara EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) Etiketi verilmiÅŸtir. Mühendislik Programları için Avrupa Akreditasyonu anlamına gelen EUR-ACE Etiketi, bölüm programının “Lisans Düzeyinde Avrupa’dan Akredite OlmuÅŸ Mühendislik Programı” anlamını taşımaktadır. Aynı zamanda MÜDEK Akreditasyonu tüm ülkelerde tanınmaktadır. Programlarımızın akreditasyon sürecinde özverili çalışmaları nedeniyle baÅŸta Bölüm BaÅŸkanlarımıza ve emeÄŸi geçen tüm personelimize çok teÅŸekkür ederim. Bu vesileyle hepsini ayrı ayrı kutlar, baÅŸarılarının devamını dilerim” dedi.
Ege Üniversitesi’nde akredite olan program ve laboratuvarlar
Ege Üniversitesi bünyesinde Mühendislik Fakültesi Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Gıda, Ä°nÅŸaat, Kimya, Makine, Tekstil MühendisliÄŸi Programları; Eczacılık Fakültesi Programı; HemÅŸirelik Fakültesi Programı; Edebiyat Fakültesi Psikoloji Programı; Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi EÄŸitim Programı ve Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Uzmanlık EÄŸitim Programı; Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı ve Deniz UlaÅŸtırma ve Ä°ÅŸletme Programı akredite oldu. Programlar arasında süresini dolduranların akreditasyonu yenilendi.
Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı “Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık EÄŸitimi” alanında akredite edildi. Yabancı Diller Yüksekokulu "Pearson Assurred" Uluslararası Akreditasyon Kurumu tarafından denetlenerek uluslararası düzeyde akredite oldu. Ege Üniversitesi Sürekli EÄŸitim Merkezi Pearson kurumundan BTEC eÄŸitimleri vermek üzere akredite edildi. Ayrıca, Akaryakıt/Petrol Analiz Laboratuvarı (EGEPAL), Tekstil AraÅŸtırma Uygulama Merkezi (TEKAUM) ile Ä°laç GeliÅŸtirme ve Farmakokinetik AraÅŸtırma-Uygulama Merkezi (ARGEFAR), Gıda MühendisliÄŸi Uygulama ve AraÅŸtırma Laboratuvarı, labaratuvar akreditasyonu çalışmaları kapsamında akredite oldu.