EÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde yılda 150 bin hasta tedavi ediliyor

Türkiye’nin fakülte düzeyinde kurulan ilk diÅŸ hekimliÄŸi fakültesi olan Ege Üniversitesi (EÜ) DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi,  dünyanın ve Avrupa’nın en geliÅŸmiÅŸ ülkeleri standartlarında hizmet veriyor. Sürekli olarak yenilenen, geliÅŸmiÅŸ cihazlarla her türlü ileri diÅŸ tedavi uygulamalarının yapıldığı EÜ DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi kliniklerinde yılda 150 bin civarında hasta tedavi ediliyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin saÄŸlık hizmeti veren kuruluÅŸlarından olan DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültemiz toplumla buluÅŸmanın en yoÄŸun biçimde yaÅŸandığı birimlerimizden birisi. DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültemizde ağız ve diÅŸ saÄŸlığı hizmetleri büyük bir özveriyle sürdürülüyor. Fakültemiz yetkin akademik kadrosu ile ülkemizdeki diÄŸer diÅŸ hekimliÄŸi fakültelerine hep öncü ve örnek oldu. Özellikle son dönemlerde sahip olduÄŸu teknik donanımı ile eÄŸitim, saÄŸlık ve araÅŸtırma konularında büyük bir aÅŸama kat etti. Fakültemizde,  geliÅŸmiÅŸ cihazlarla donatılan kliniklerde, yüz binlerce hastaya saÄŸlık hizmeti veriliyor” dedi.

Ege Üniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necdet Erdilek, “Yarım asırlık köklü geçmiÅŸiyle; mesleÄŸinde yetkin, toplumsal duyarlılığı en üst seviyede olan, bilimsel geliÅŸmeleri yakından takip eden 4 binin üzerinde mezun veren fakültemiz;  bölgemizde ağız ve diÅŸ saÄŸlığı konusunda önemli bir açığı kapatmaktadır” diye konuÅŸtu.

Modern ve son teknoloji dijital diÅŸ hekimliÄŸi uygulamalarının kullanıldığı fakültede fark yaratılıyor. EÜ DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi’nde, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen her yaÅŸtan hastalara,  ağız-diÅŸ saÄŸlığı ve estetiÄŸi, implant, gömük diÅŸ, kist ameliyatları, çene yüz protezi gibi operasyonlar da yapılıyor. 240 diÅŸ hekimi ünitesiyle Ä°zmir’de ağız ve diÅŸ saÄŸlığı alanında en donanımlı üniversite diÅŸ hastanesi olan Ege Üniversitesi DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi,  bine yakın genç diÅŸ hekimi adayına uygulama yapma imkânı da saÄŸlıyor.

EÜ DiÅŸ HekimliÄŸi Fakültesi; Ağız DiÅŸ ve Çene Cerrahisi, Protetik DiÅŸ Tedavisi, Periodontoloji, Ortodonti, Pedodonti, Ağız, DiÅŸ ve Çene Radyolojisi, Restoratif  DiÅŸ Tedavisi ve Endodonti’den oluÅŸan 8 anabilim dalında; 68 profesör, 19 doçent, 5 doktor öÄŸretim üyesi,  12 araÅŸtırma görevlisi, 68 uzmanlık öÄŸrencisi, 61 doktora öÄŸrencisi ile eÄŸitim ve saÄŸlık hizmetlerini sürdürerek araÅŸtırmalar yapıyor.

Tüm hastaların modern kliniklerde son teknoloji aletlerle tedavisinin yapıldığı hastanede; ağız içerisinde yer alan yumuÅŸak ve sert dokuların patolojilerinin tedavilerinden çene ve çevre dokuları kistlerine; çene tümörlerinden tükürük bezi ve ağız hastalıklarının teÅŸhis ve tedavisine; vital kanal tedavilerinden beyazlatmaya; çocukların doÄŸumundan baÅŸlayarak ergen çaÄŸa kadar her türlü ağız-diÅŸ problemlerinden güncel bilimsel ve teknolojik yeniliklere; kron-köprü protezlerinden bilgisayar destekli uygulamalara;  estetik diÅŸ hekimliÄŸinden, yaÅŸlılarda diÅŸ hekimliÄŸine; amalgam, kompozit ve cam iyonomer dolgulardan kompozit ve porselen estetik restorasyonlara; gülüÅŸ tasarımından diÅŸeti tedavilerine kadar pek çok klinik hizmeti gerçekleÅŸtiriliyor.

Üniversite seçme ve yerleÅŸtirme sınavlarında öÄŸrencilerin ilk sıralarda tercih ettiÄŸi diÅŸ hekimliÄŸi fakülteleri arasında yer alan fakülte, özellikle son dönemlerde sahip olduÄŸu teknik donanımı ile eÄŸitim, saÄŸlık ve araÅŸtırma konularında büyük aÅŸama kaydediyor. Elektron mikroskobuna (SEM) sahip bir araÅŸtırma Laboratuvarı, Fantom Laboratuvarı, Lazer, CAD-CAM, Bilgi Ä°ÅŸlem Merkezi ve bir kütüphane ile fakültede araÅŸtırmacılar ve öÄŸrencilerin gereksinim duyduÄŸu tüm çaÄŸdaÅŸ eÄŸitim hizmetleri verilebiliyor. Fakülte; Portekiz, Amerika, Hollanda, Litvanya, Ä°talya, Makedonya, Macaristan’daki Üniversitelerin DiÅŸ HekimliÄŸi Fakülteleri ile kurduÄŸu yakın iliÅŸkilerle öÄŸretim elemanlarına araÅŸtırma yapma, öÄŸrencilere ise yurtdışında ( Erasmus, Farabi, Mevlana programları ) eÄŸitim görme olanakları saÄŸlıyor. Son yıllarda yoÄŸun bir bilimsel aktivite dönemine giren fakülte,  ulusal ve uluslararası katılımlı birçok etkinliÄŸe ev sahipliÄŸi yapıyor. Ayrıca araÅŸtırmacılar yurtiçi ve yurtdışı destekli projelerde çalışmalarını sürdürüyor.