MÜSİAD ile Ege Üniversitesi üç alanda işbirliğine gidiyor

Ege Üniversitesi (EÜ), üniversite-sanayi iÅŸbirlikleri stratejisinde önemli bir aÅŸama daha kaydetti. Bu kapsamda EÜ akademisyenleri ve sanayicinin ortak çalışma olanaklarını artırmak, üniversite-sanayi iÅŸbirliÄŸi çalışmalarının güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla, MÜSÄ°AD Milli ve Yerli Üst Kurulu organizatörlüÄŸünde, MÜSÄ°AD ile EÜ arasında iÅŸbirliÄŸi protokolü imzaladı.

Ege Üniversitesi’nde düzenlenen protokol törenin e, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkanı Abdurrahman Kaan, EÜ rektör yardımcıları, dekanlar, MÜSÄ°AD Yönetim Kurulu Üyeleri, MÜSÄ°AD ÅŸube baÅŸkanları, üyeleri ve akademisyenler katıldı. Rektör Budak ile BaÅŸkan Kaan arasında imzalanan protokolle üniversite ve sanayicinin birlikte çalışarak topluma ve ülke ekonomisine katkı saÄŸlanması hedefleniyor. EÜ’nün 63 yıllık bilgi birikimiyle Türkiye’de 206 üniversite arasında 4’üncü sırada yer aldığını hatırlatan Rektör Budak, “10 yıl içinde ise dünyada ilk 300’e girmeyi amaçlıyoruz. Güçlü akademik kadromuz ile sanayiyi bir araya getirerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. MÜSÄ°AD ile yaptığımız iÅŸbirliÄŸi üniversitemiz ve ülkemiz için çok önemli bir adım.Çalışmalarımızı ülkemizin geleceÄŸi için geliÅŸtirerek topluma ve devletimize katkı saÄŸlamalıyız” dedi.

“REKABETTE BÄ°LÄ°MLE ÖNE GEÇEBÄ°LÄ°RÄ°Z”

Dünyada acımasız bir rekabet olduÄŸunu vurgulayan Rektör Budak, “Bu rekabette; eÄŸitim, bilim ve fen ile baÅŸarılı olabiliriz. Birlikten kuvvet doÄŸar ilkesiyle üniversitemizi ileri noktalara getirdik. Kimya-petro kimya, endüstriyel tarım bitkileri ve su ürünleri alanlarında yaptığımız bu iÅŸbirliÄŸi ile ekonomik anlamda devletimize de katkı saÄŸlayacağız. Sanayi ile akademi birlikte projeler üretmeye devam edecek. Devletimizin öncelik verdiÄŸi alanlarda ekonomimizi destekleyecek çalışmalar yaparak daha güçlü olacağız” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

EGE Ä°LE Ä°LK PROTOKOL

MÜSÄ°AD hakkında bilgi veren Genel BaÅŸkan Abdurrahman Kaan ise, MÜSÄ°AD’ın 11 bin üyesi ve 60 bine yakın iÅŸletmesiyle yaklaşık 1 milyon 600 bin kiÅŸiye istihdam saÄŸlayan bir yapı olduÄŸunu vurguladı. Kaan, MÜSÄ°AD’ın yurt içinde 87, yurt dışında 93 ülkede 223 farkı noktadaki teÅŸkilat ağıyla Türkiye’nin en güçlü, en büyük ve en yaygın Sivil Toplum KuruluÅŸu ve küresel sermaye platformu olduÄŸunu kaydetti.

MÜSÄ°AD’ın biliÅŸimden eÄŸitime, enerjiden hizmet sektörüne kadar, geniÅŸ bir yelpazede faaliyet gösterdiÄŸinin altını çizen Kaan, “GeniÅŸ çerçeveli üye profilimiz bize ülke ekonomisinde rol oynayan tüm sektörlere hâkim olabilme ve sorunlara çözüm üretebilme fırsatı veriyor. Bu baÄŸlamda, Ege Üniversitesi ile gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz protokolün, üniversite-sanayi iÅŸ birliÄŸi çalışmaları kapsamında önemli bir adım olacağını düÅŸünüyoruz” diye konuÅŸtu.

MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkanı Kaan, “Ege Üniversitesi ile ilk defa yaptığımız bu iÅŸbirliÄŸi için çok heyecanlıyız. Akademi ve iÅŸ dünyasının güç birliÄŸi yaparak ortak güç oluÅŸturması çok önemli. Harekette birlik olmazsa fikirdeki birlik anlamsızdır. Fikirlerimizle birlikte harekete de geçiyoruz. Akademik çalışma ve bilimin gücünü tecrübeyle bir araya getirmek amacıyla bu yolculuÄŸa çıktık. Ege Üniversitesi ile iÅŸbirliÄŸimizde kimya ve su ürünleri ile endüstriyel tarım üzerine ortak çalışmalar yapacağız. Ege Üniversitesi gibi köklü bir üniversite ile protokol imzaladığımız için mutluyuz” dedi.