Ege Üniversitesi Çocuk Kardiyoloji Servisi yenilendi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları Çocuk Kardiyolojisi Servisi yenilenerek hizmete açıldı. Ä°zmir Özel Türk Koleji (Ä°TK) Mezunlar DerneÄŸinin katkılarıyla yenilenen servis, daha modern bir alt yapı ile hastalara hizmet verecek.

Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisinin açılış törenine; EÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel, Çocuk SaÄŸlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr.  Ertürk Levent, Ä°TK Mezunlar DerneÄŸi Yönetim Kurulu, dekanlık ve baÅŸhekimlik üst yönetimi ile akademisyen ve çalışanlar katıldı.

Açılış törenin de konuÅŸan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, yenilenen kliniÄŸin hastalara ÅŸifa sunmanın yanında eÄŸitim içinde büyük katkı sunacağını söyledi.  EÜTF Çocuk Hastanesini sadece devletin imkanları ile deÄŸil bağışçıların destekleriyle de yenilediklerini belirten Prof. Dr. Gürgün, ‘‘Bu yardımlarınız sadece saÄŸlık hizmeti için deÄŸil eÄŸitim açısından da önem taşıyor. Çünkü bu serviste tıp öÄŸrencilerimiz eÄŸitim alacaklar.  Asistanlarımız gelecek onlar uzman olacak, uzmanlarımız akademisyen olacak. Yani bir ÅŸekilde sadece hastalarımıza ÅŸifa dağıtmayacağız eÄŸitim de vereceÄŸiz O yüzden bu bağış daha da anlamlı. Hastanemiz bir referans merkezi. Ülkemizin her bölgesinden hasta geliyor. Bu nedenle üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diyorum. BaÅŸta Ä°pek Fatma Deniz Hanım’a ve Ä°TK Yönetim Kuruluna yardımları için çok teÅŸekkür ediyorum’’ diye konuÅŸtu.

Çocuk Hastanesinin Annesi

Tüm bağışçılara teÅŸekkür eden EÜTF Hastanesi BaÅŸhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel ise ‘‘ Örnek bir davranışa imza atan bağışçılarımızın bu katkılarını baÅŸka kliniklerimizde de devamını diliyorum. YardımseverliÄŸi için Ä°pek Fatma Deniz Hanımefendiye ayrıca teÅŸekkür ederim. Kendisini çocuk hastanemizin annesi olarak kabul ediyoruz. Kendisinin hayırseverlerimize öncülük ederek bu unvanı hak ettiÄŸini düÅŸünüyorum. Ä°lerleyen dönemde hastanemize olan katkılarının baÅŸka hayırseverleri de harekete geçirmesini diliyorum.’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°TK Mezunlar DerneÄŸi BaÅŸkan Yardımcısı Ä°pek Fatma Deniz de çocukların kalp saÄŸlığına dokundukları için mutlu olduklarını dile getirerek ‘‘ Ben 48 senedir öÄŸretmenim ve çocuk yetiÅŸtirirken, çocuÄŸun kalbine, eline dokunmayı öÄŸrenerek mezun oldum. Kısmette, çocuÄŸun kalp saÄŸlığına dokunmak da varmış.  Allah bu koridora hiç bir çocuÄŸumuzun gelmesini nasip etmesin. Allah hepsine saÄŸlık versin Ama gelenlere de bu güzel ellerin ve yüreklerin en kısa zamanda acil ÅŸifalar vermesini diliyorum. Her aÅŸamada destek olan deÄŸerli aileme, dostlarıma, okul aile birliÄŸi üyelerimize çok teÅŸekkür ediyorum. Allah tüm bağışlarını kabul etsin’’ dedi.

Bir televizyon ve buzdolabı isteÄŸiyle baÅŸlayan bağış talebinin büyük bir kampanyaya dönüÅŸerek servisin yenilendiÄŸini ifade eden  Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr.  Ertürk Levent de bağışta bulunan herkese teÅŸekkür etti.

Törende servisin yenilenmesine katkılarından dolayı Hayırsever Ä°pek Fatma Deniz’e, Müteahhit Sadık KoçabaÅŸ’a ve BaÅŸhemÅŸire Selma Akpınar’a teÅŸekkür plaketi verildi.  Hastane yönetmeliÄŸine uygun olarak yenilenen serviste 19 yataklı oda, 5 hemÅŸire odası, doktor odası, oyun odası ve kitaplık 600 bin TL’lik restorasyon ve teÅŸrif ile yenilenerek hizmete açıldı.