EÜ Eğitim Alanındaki İşbirliklerine Yenilerini Ekliyor

Ege Üniversitesi ile Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü, eÄŸitim alanındaki iÅŸbirliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Ege Üniversitesi ile Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü arasında; edebiyat, fen ve yabancı dil eÄŸitimi alanlarında hazırlanan projelerin protokolleri imzalandı.

Ege Üniversitesi Eski Senato Salonu’nda imzalanan protokole Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Kadir KadıoÄŸlu, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Fisun Abay, Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. Kutsal Turhan, proje kapsamındaki birimlerin yöneticileri ve akademisyenler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversiteler,  üretilen bilginin toplum ve ülke için faydaya dönüÅŸtüÄŸü bir platform olması açısından önemli bir alandır. Biz, Ege Üniversitesi olarak toplumla kucaklaÅŸacak ve faydalı olacak her projede olmaya devam edeceÄŸiz. EmeÄŸi geçen herkesi can-ı gönülden kutluyorum. Toplumdaki her bireye dokunduÄŸumuzda, hayatına ışık olduÄŸumuzda bizler de deÄŸerli oluruz” dedi.

Ä°mzalanan protokoller kapsamında üç proje yer alıyor. Edebiyat Fakültesi ile Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü arasındaki bir sosyal sorumluluk projesi olan “El Ele EÄŸitimde Fark Yarat Projesi”  eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi yaratmak adına, dezavantajlı okullarda eÄŸitim gören 7-17 yaşındaki öÄŸrencilerde Sosyal Bilimler alanında (Tarih, CoÄŸrafya, Psikoloji, Felsefe, Arkeoloji vb) ilgi ve bilgi düzeylerini yükseltmeye yönelik sınıf ve sınıf dışı etkinliklerle baÅŸarı durumunu artırmayı hedefliyor.

Fen Fakültesi ile Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü arasında “Unutmadan ÖÄŸreniyorum” projesi çerçevesinde ise seçilen pilot okullarda öÄŸrencilerin akademik yeteneklerinin geliÅŸtirilmesi amaçlanıyor.

Bir baÅŸka projede ise Edebiyat Fakültesi ve Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü iÅŸbirliÄŸinde Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸüne baÄŸlı öÄŸrencilerin tedavisinin devam ettiÄŸi Tülay AktaÅŸ Onkoloji Hastanesinde “Speak  Break And Dyned” (KonuÅŸma Molası ve Dyned) programı uygulamaya geçilecek. Program kapsamında tedavi gören öÄŸrenciler çoklu ortamda etkileÅŸimli Ä°ngilizce dil eÄŸitimi alacak.