Türk Halk Dansları Topluluğu Türkiye birincisi

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Halk Dansları TopluluÄŸu (TÜHAD), Türkiye Üniversitesi Sporları Federasyonu tarafından Çorum’da düzenlenen 17. Üniversiteler Arası Halk Dansları Klasman Ligi’nde Türkiye 1.’si oldu. Egeli gençleri tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversiteler Arası Halk Dansları Yarışması Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanan sporcularımızı ve antrenörlerimizi kutluyorum” diye konuÅŸtu.

Türkiye’nin zengin kültürünü, halk danslarını özüne baÄŸlı kalarak yeni nesillere aktaran ancak son 2 yıldır üniversiteler arasında düzenlenen müsabakalara katılamayan EÜ Türk Halk Dansları TopluluÄŸu, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle yeniden müsabakalara katılmaya baÅŸladı. Kısa sürede çalışmalarına hız veren topluluk Rektör Budak tarafından, Türkiye Üniversitesi Sporları Federasyonunun düzenlediÄŸi 17. Üniversiteler Arası Halk Dansları Klasman Ligi’nde mücadele etmek üzere Çorum’a gönderildi. Grup müsabakalarında 12 üniversiteyi geride bırakan TÜHAD, finalde ise 7 üniversite karşısında ter döktü. Aydın yöresi oyunlar sahneleyen 35 kiÅŸilik ekip, mücadelede Türkiye birincisi oldu. Egeli gençlerin her alanda atılım içinde olduÄŸuna dikkat çeken Rektör Budak, “Türk Halk Dansları TopluluÄŸu üyesi gençlerimiz, elde ettikleri baÅŸarıyla Üniversiteler Arası Halk Dansları Yarışması Süper Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Sporcularımızı, Antrenörlerimiz Burhan Duman ve Aygül Kılıç’ı tebrik ediyorum. Ayrıca katkılarından dolayı müzik düzenleyicisi ÖÄŸretim Görevlimiz Dr. Zeynel Demir’e teÅŸekkür ediyorum” dedi.

“GENÇLERÄ°MÄ°ZE DESTEĞİMÄ°Z SÜRECEK”

Ege Üniversitesinin eÄŸitim, bilim, spor, sanat ve kültürel faaliyetlere büyük önem verdiÄŸini vurgulayan Rektör Budak, “ÖnceliÄŸimiz öÄŸrencilerimiz. ÖÄŸrencilerimizin eÄŸitim aldıkları süreçte sosyal bireyler olarak yetiÅŸmesine de özen gösteriyoruz. Yeniden yapılandırdığımız Gençlik ve Spor Kulübümüz ile topluluklarımız kısa sürede önemli baÅŸarılara imza attı. Spor tesislerimiz öÄŸrencilerimizin ihtiyaçları doÄŸrultusunda onarımdan geçiyor. Hocalarımız, öÄŸrencilerimiz ve idari çalışanlarımız bu anlamda yoÄŸun bir emek harcıyor, her birine ayrı ayrı teÅŸekkür ediyorum. Gençlerimize desteÄŸimiz devam edecek” diye konuÅŸtu.