Koç Spor Fest’e 2020’de Ege ev sahipliği yapacak

Ege Üniversitesi, 2020 yılında, üniversiteli gençleri spor, müzik ve eÄŸlenceyle buluÅŸturan gençlik festivali Koç Spor Fest’e ev sahipliÄŸi yapacak. Türkiye’nin en büyük lokal spor organizasyonu olan festival kapsamında Türkiye’deki 130’a yakın üniversiteden yaklaşık 5 bin sporcuyu EÜ’de ağırlayacaklarını belirten EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bakanlığımızın desteÄŸi ve üniversitemizin öz kaynaklarıyla yenilediÄŸimiz spor tesislerimizde, gençlerimizi ağırlayacak olmanın mutluluÄŸunu yaşıyoruz” diye konuÅŸtu.

Türkiye Koç Spor Fest Üniversitesi Spor Oyunları Mayıs 2020’de Ege Üniversitesinde düzenlenecek. EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, festivale ev sahipliÄŸi yapacak üniversiteye verilen Koç Spor Fest bayrağını, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a sundu. Üniversiteli gençleri spor, müzik ve eÄŸlenceyle buluÅŸturan gençlik festivalinin ilkine de ev sahipliÄŸi yapan EÜ’nün gelecek yıl 17’ncisi düzenlenecek festivale bir kez daha ev sahipliÄŸi yapacak olmasının mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını kaydeden Rektör Budak, spora büyük önem verdiklerini söyledi. Festival kapsamında Türkiye’deki 130’a yakın üniversiteden yaklaşık 5 bin sporcuyu gelecek yıl Mayıs ayında EÜ’de ağırlayacaklarını dile getiren Rektör Budak, “Türkiye’nin en büyük lokal spor organizasyonu kapsamında, 7 zorunlu branÅŸ ve üniversitemizin belirleyeceÄŸi 2 veya 3 branÅŸta spor müsabakaları düzenlenecek. Gençlerimiz bir yandan eÄŸlenecek, diÄŸer taraftan da rakipleriyle mücadeleye girerek branÅŸlarında kendilerini geliÅŸtirme fırsatı bulacak” dedi.

YENÄ°LENEN SPOR TESÄ°SLERÄ° GENÇLERÄ° BEKLÄ°YOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve üniversitenin öz kaynaklarıyla kampüsteki spor tesislerinin büyük ölçüde yenilendiÄŸini vurgulayan Rektör Budak, “Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübümüzü yeniden yapılandırdık ve kısa sürede çok ciddi baÅŸarılara imza attık. Üniversitemizde çok yetenekli sporcu gençlerimiz, milli sporcularımız var. Koç Spor Fest gibi organizasyonlar, sporcularımıza gelecekte katılacakları daha büyük organizasyonlar için de tecrübe saÄŸlıyor. Gerek bakanlığımızın desteÄŸi gerekse de üniversitemizin kaynaklarıyla büyük bölümünü yenilediÄŸimiz spor tesislerimizde gençlerimizi ağırlayacak olmanın mutluluÄŸunu yaşıyoruz. 8 gün sürecek etkinliÄŸin ÅŸimdiden hayırlı olmasını dilerim” dedi.