Ege’den Milli Eğitimle ‘Çevreci Sınıflar’ protokolü

Ege Üniversitesi ile Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü arasında, ilkokul öÄŸrencileri ve öÄŸretmenleri ile ‘Çevre ve Atık’ temalı projeler geliÅŸtirmek amacıyla ‘Çevreci Sınıflar’ projesinin protokolü imzalandı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, çevreyle ilgili bilinçlendirmenin ilkokul çağında baÅŸlamasının önem taşıdığını söyledi.

Ege Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi ile Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü arasındaki iÅŸbirliÄŸi protokolü imza töreni, EÜ RektörlüÄŸü Eski Senato Salonunda düzenlendi. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, Bornova Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Kadir KadıoÄŸlu, akademisyen ve öÄŸretmenler katıldı. Ä°lçe Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸü ile birçok iÅŸbirliÄŸi protokolü imzaladıklarını ve farklı alanlarda ortak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Rektör Budak, “Ä°lk ve ortaokul çağındaki çocuklarımızın daha bilinçli yetiÅŸmelerini saÄŸlamak üzere iÅŸbirliklerimizi sürdürüyoruz. Buna ek olarak lise eÄŸitimi alan gençlerimiz için de çeÅŸitli projelerimiz bulunuyor. Üniversitemizdeki deÄŸerli öÄŸretim elemanlarımızın bilgi birikimi ve tecrübelerini, ilçemizdeki okullarda eÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerinde bulunan öÄŸretmenlerimizle, geleceÄŸimizi oluÅŸturan miniklerimizle paylaÅŸmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuÅŸtu.

“PROJE, EMÄ°NE ERDOÄžAN ÖNDERLİĞİNDE YÜRÜTÜLÜYOR”

Geri dönüÅŸüm malzemelerinin toplanması ve öÄŸretim materyalleri üretilmesi konulu ‘Çevreci Sınıflar’ projesiyle, öÄŸrencilerle öÄŸretmenlerinin ‘Çevre ve Atık’ temalı projeler geliÅŸtireceÄŸini vurgulayan Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü KadıoÄŸlu, “CumhurbaÅŸkanımızın eÅŸi Emine ErdoÄŸan’ın önderliÄŸinde yapılan projenin bir ayağı olarak ‘Sıfır Atık’ projesi için Ege Üniversitesi ile birlikte çalışıyoruz. Güzel sonuçlar elde edeceÄŸimize inanıyorum. Åžimdiden bu birliktelik için baÅŸta Necdet Budak hocamız olmak üzere bütün katılımcılara teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.