Egeliler çok disiplinli projeler üretmek için kolları sıvadı

Ege Üniversitesi(EÜ) AraÅŸtırma Politikaları ve Strateji çalışmaları kapsamında çok disiplinli araÅŸtırma gruplarının daha aktif hale getirilmesi için EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak liderliÄŸinde seferberlik baÅŸlatıldı. Rektör Budak, “Amacımız multidisipliner grupları bir araya getirerek ülkemizin önceliklerine göre ne gibi araÅŸtırmalar yapabileceÄŸimizi deÄŸerlendirip yeni projeler üretmek” dedi.

Ege Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (EBÄ°LTEM) tarafından “Kurum içinde öncelikli alanda disiplinler arası ve çok disiplinli çalışmaların artırılması” hedefi doÄŸrultusunda EÜ Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde geniÅŸ katılımlı toplantı düzenlendi.  Toplantıya, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, senato üyeleri ve akademisyenler katıldı. AraÅŸtırma gruplarının daha aktif hale getirilmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerine deÄŸinen Rektör Budak, EGE-BAPSÄ°S, EGE-LABSÄ°S, EGE-VESÄ°S ve atama kriterleri ile ilgili yol haritası hakkında bilgi verdi. Rektör Budak, “Amacımız multidisipliner grupları bir araya getirerek ülkemizin önceliklerine göre ne gibi araÅŸtırmalar yapabileceÄŸimizi deÄŸerlendirip yeni projeler üretmek. 1,5 yıllık dönemde farkındalık oluÅŸturmak, deÄŸiÅŸim için alt yapı hazırlamak, deÄŸiÅŸimden geliÅŸime geçiÅŸi analiz etme ve deÄŸiÅŸim için gelecek hedefleri belirleme aÅŸamalarını baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirdik. Bu süreçte tüm çalışanlarımızla bir araya gelerek fikir alışveriÅŸi yaptık. Ayrıca ülkemizde üniversiteler arasında ilk defa ‘Ege Üniversitesi Gelecek Åžurası’nı gerçekleÅŸtirdik. EÄŸitim, öÄŸretim ve araÅŸtırma alanlarında yol haritamızı belirledik. Elde ettiÄŸimiz veriler ışığında deÄŸiÅŸimin alt yapısını hazırladık. Bu kapsamda BAPSÄ°S yazılımı ile araÅŸtırma yapmak isteyen akademisyenler adına tam bir eÅŸitlik, adalet ve liyakat sistemini oturttuk” diye konuÅŸtu.

Ege, dünya sıralamasında 125 basamak yükseldi

Laboratuvar Bilgi Sistemi (EGE-LABSIS) ve Akademik Bilgi Sistemi (AVESIS) yazılımlarını uygulamaya baÅŸlayarak EÜ’yü dünyada daha görünür kıldıklarını vurgulayan Rektör Budak, “Dünya üniversiteleri arsında 125 basamak birden yükseldik. Ege Üniversitesinin akademik potansiyelini görünür kıldık. Bu çalışmalarımızın sonucunda TÜBÄ°TAK-ARDEB projelerindeki bütçemizi iki katına çıkardık. Ege Üniversitesi, Türkiye’deki 206 üniversite arasında TÜBÄ°TAK-ARDEB programına 2018 yılında en fazla proje öneren üniversite oldu. AraÅŸtırma Üniversitesi olma yolunda öncelikli alanlarımızı belirlerken devletimizin stratejilerini göz önünde bulundurduk. Ege Üniversitesi RektörlüÄŸü olarak, devletimiz için en iyisi ne ise onu yapmaya çalışıyoruz. Bizim bundan sonraki amacımız ulusal ve uluslararası büyük bütçeli araÅŸtırma fon kaynaklarına eriÅŸmek” dedi.

Hedef eğitimde kaliteyi artırmak

EÄŸitimde kaliteyi artırmaya yönelik çalışmaların olduÄŸunu belirten Rektör Budak, “Fakülte ve yüksekokullarımızda müfredatı güncelleme ve akademik performans birimleri oluÅŸturuyoruz. Kendimizi yenilememiz ve güncellememiz gerekiyor. Bölümlerimizin akreditasyonu için seferberliÄŸimiz var. Ayrıca yeni öÄŸretim teknolojilerini uygulamaya koymak adına ÖÄŸretim Teknolojileri KoordinatörlüÄŸünü kurduk. Türkiye’nin çıkış yolu eÄŸitim ve bilimden geçiyor. Biz de üniversite olarak devletimize katkıda bulunmak zorundayız. Sonuç olarak, belirlediÄŸimiz öncelikli alanlar doÄŸrultusunda disiplinler arası araÅŸtırmaların niteliÄŸini ve niceliÄŸini artırmak için üniversitemizin tüm dinamiklerini harekete geçiriyoruz. Huzur ve güven ortamında çok daha iyi iÅŸleri birlikte baÅŸaracağımıza inanıyorum” diye konuÅŸtu. Çok disiplinli araÅŸtırma gruplarının daha aktif hale getirilmesi için seferberlik baÅŸlattıklarını söyleyen Rektör Budak, konuÅŸmasının ardından öÄŸretim elemanlarının sorularını yanıtladı.