Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi kuruldu

Resmi Gazete’de CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Ege Üniversitesine baÄŸlı ÇeÅŸme Turizm Fakültesi kuruldu. Bazı yükseköÄŸretim kurumlarına baÄŸlı enstitü, fakülte ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının deÄŸiÅŸtirilmesi hakkındaki CumhurbaÅŸkanı kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. CumhurbaÅŸkanı kararında, Ege Üniversitesine baÄŸlı ÇeÅŸme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nun kapatılması ve yerine Ege Üniversitesine baÄŸlı ÇeÅŸme Turizm Fakültesi kurulması da yer aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemiz, son yıllarda gerçekleÅŸtirdiÄŸi çalışmalarla dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasında yer almaktadır. Gerek tarihiyle, gerek doÄŸasıyla kusursuz bir coÄŸrafyada yaşıyoruz. Uluslararası turizm pazarında gerek turizm gelirleri ve gerekse gelen turist sayısı bakımından önemli bir sıçrama yaparak dünyanın önemli turizm markalarından bir haline gelmiÅŸtir. Ülkemiz turizminin öncü merkezlerinden ÇeÅŸme ilçemizde eÄŸitim öÄŸretim ve bilimsel çalışmalarına devam eden ÇeÅŸme Turizm ve Otelcilik Yüksekokulumuz artık ÇeÅŸme Turizm Fakültesi olarak ilçemize, Ä°zmir’imize, Ege Bölgemize ve ülkemize hizmet verecek. Ä°zmir baÅŸta olmak üzere Ege Bölgesi, hem deniz ve güneÅŸ hem de arkeoloji ve gastronomi potansiyelinin yanı sıra kültür, sanat ve tüm alternatif turizm duraklarıyla önemli bir çekim merkezi. ÇeÅŸme ilçemiz de ülkemizin önemli turizm merkezlerimizden birisi. Dolayısıyla, Ege Üniversitesi olarak buradaki potansiyeli deÄŸerlendirmek adına çalışmalarımızı artık fakülte bazında yürüteceÄŸiz. ÇeÅŸme, Turizm sektörü öÄŸrencileri için eÅŸsiz bir uygulama alanı. Yeni kurulan fakültemizin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, sektöre kalifiye turizmciler yetiÅŸtireceÄŸimize yürekten inanıyorum” diye konuÅŸtu.