Ege Ãœniversitesi kaliteli eÄŸitimin adresi olmaya devam ediyor

Ege Üniversitesi, YükseköÄŸretim Kurulu’nun  (YÖK) yetkilendirdiÄŸi kurumlar tarafından kaliteli eÄŸitimin adresi olduÄŸunu belgelendirmeye devam ediyor. Akredite edilen programlar arasına Ege Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi de dahil oldu. Ege Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi bünyesindeki EÄŸitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı, EÄŸitim Fakülteleri EÄŸitim Programlarını DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸi (EPDAD) tarafından 2020 yılına kadar akredite edildi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin önde gelen eÄŸitim fakültelerinden olan Üniversitemiz EÄŸitim Fakültesi EÄŸitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Lisans Programı akredite edildi. Program, EÄŸitim Fakültesinde lisans programındaki derslerin yüzde 30’unu Ä°ngilizce veren ve akredite olan ilk ve tek lisans programı. BaÅŸarılarından dolayı akademisyenlerimizi kutluyorum” dedi.

AraÅŸtırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla yürüyen Ege Üniversitesi; kaliteli, nitelikli ve çaÄŸa uygun eÄŸitim anlayışıyla birçok uluslararası kurum ve kuruluÅŸlar tarafından eÄŸitimin doÄŸru adresi olarak gösteriliyor. Ege Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik AraÅŸtırma Kurumu (TÜBÄ°TAK) AraÅŸtırma Destek Programları BaÅŸkanlığı (ARDEB ) tarafından en fazla proje baÅŸvurusu yapan ve en çok a projesi kabul edilen üniversite oldu. YükseköÄŸretim Kurulu tarafından uluslararasılaÅŸma stratejisi kapsamında Ege Üniversitesi pilot üniversite seçildi.

Ege Üniversitesi Türkiye`de Mühendislik eÄŸitimi kalitesinde önde gelen  bir üniversite olduÄŸunu Mühendislik EÄŸitim Programları DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸi (MÜDEK) tarafından akredite edilerek kanıtladı.  Avrupa BirliÄŸi’nin Bologna Süreci’nde oluÅŸturduÄŸu Avrupa Mühendislik EÄŸitim Akreditasyon Ağı, (ENAEE European Network for Accreditation of Engineering Education)  üyesi olan MÜDEK, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar, Elektrik – Elektronik, Gıda, Ä°nÅŸaat, Kimya, Makine ve Tekstil MühendisliÄŸi Bölümü Programlarını akredite etti. Aynı zamanda bu programlara EUR-ACE (European Accreditation of Engineering Programmes) etiketi verildi. Mühendislik Programları için Avrupa Akreditasyonu anlamına gelen EUR-ACE Etiketi, bölüm programının “Lisans Düzeyinde Avrupa’dan Akredite OlmuÅŸ Mühendislik Programı” anlamını taşıyor.

Türkiye’nin Gururu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, YÖK nezdinde Üniversiteler arasında akademik performans bakımından, tıp alanında birinci,  üniversite olarak ise 3. sırada yer alıyor.  Hastane, sahip olduÄŸu donanımlı altyapısının yanı sıra cerrahlarının uluslararası alandaki baÅŸarıları ile Türkiye’nin “SaÄŸlık Turizmi” alanında önemli bir referans merkezi. Tıp Fakültesi, Tıp EÄŸitimleri Programı DeÄŸerlendirme ve Akreditasyon DerneÄŸi tarafından 2023 yılına kadar 2’nci defa akredite olarak hizmet kalitesini tescillendirdi. Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı  “Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanlık EÄŸitimi” alanında akredite edildi.

Ege Üniversitesi bünyesinde Edebiyat Fakültesi Psikoloji Programı; Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi EÄŸitim Programı ve Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Uzmanlık EÄŸitim Programı;  Urla Denizcilik Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı ve Deniz UlaÅŸtırma ve Ä°ÅŸletme Programı akredite oldu.   Programlar arasında süresini dolduranların akreditasyonu yenilendi.

Yabancı Diller Yüksekokulu  "Pearson Assurred" Uluslararası Akreditasyon Kurumu tarafından denetlenerek uluslararası düzeyde akredite oldu. Ege Üniversitesi Sürekli EÄŸitim Merkezi Pearson kurumundan BTEC eÄŸitimleri vermek üzere akredite edildi. Ayrıca, Akaryakıt/Petrol Analiz Laboratuvarı (EGEPAL), Tekstil AraÅŸtırma Uygulama Merkezi (TEKAUM) ile Ä°laç GeliÅŸtirme ve Farmakokinetik AraÅŸtırma-Uygulama Merkezi (ARGEFAR), Gıda MühendisliÄŸi Uygulama ve AraÅŸtırma Laboratuvarı, laboratuvar akreditasyonu çalışmaları kapsamında akredite olarak tescillendi.