Ege ile Yeşilay arasında işbirliği

Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Genel BaÅŸkanı Mücahit Öztürk, Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Ziyarette, EÜ ile YeÅŸilay arasındaki iÅŸbirliÄŸinin geliÅŸtirmesi ve yeni projelerde iÅŸbirliÄŸi yapılması yönünde karar alındı.

Türkiye YeÅŸilay Cemiyeti Genel BaÅŸkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, cemiyetin Genel Sekreteri Osman Baturhan Dursun ile Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kaan, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti. Rektör Budak, BaÅŸkan Öztürk’e, EÜ’nün eÄŸitim faaliyetleri ve projeleriyle ilgili bilgi paylaşımı yaptı. Daha sonra, EÜ Madde Bağımlılığı, Toksikoloji ve Ä°laç Bilimleri Enstitüsü, YeÅŸilay heyetine, enstitüdeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

ÜLKEMÄ°ZÄ°N YARARINA OLACAK Ä°ÅžBÄ°RLÄ°KLERÄ°NE HER ZAMAN AÇIÄžIZ”

Ege Üniversitesinin bilgi birikimini paylaÅŸma konusunda oldukça cömert olduÄŸunu dile getiren Rektör Budak, “YeÅŸilay’ın yaptığı kutsal hizmeti yakından takip ediyoruz. Ar-Ge konusundaki desteklerimizi geliÅŸtirebileceÄŸimizi biliyoruz ve iki kurum arasındaki iÅŸbirliÄŸini sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. TÜBÄ°TAK’a ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversiteleri arasında en fazla proje yapan üniversitemiz, topluma yönelik projeleri de gönüllü olarak yapıyor. Akademisyenlerimiz, bu anlamda paylaşıma oldukça açık. YeÅŸilay ile ileriye dönük güzel projeler geliÅŸtireceÄŸimize inanıyorum” diye konuÅŸtu.

EGE’NÄ°N BÄ°LGÄ° BÄ°RÄ°KÄ°MÄ°NDEN YARARLANMAK Ä°STÄ°YORUZ”

Bilimsel projeleriyle ataÄŸa geçen EÜ’nün bilgi birikiminden yararlanmak istediklerini dile getiren BaÅŸkan Öztürk, “Güçlü bir STK olarak dünyada ses getiren yayınlar yapıyoruz. Temel çıkış noktamız bilimsel faaliyetler. Proje ve üretim anlamında Ege Üniversitesi ile iÅŸbirliÄŸi yapmak istiyoruz. Zor bir alanda çalışıyoruz ve alanımız ciddi bir fedakârlık gerektiriyor. Ege Üniversitesinin bilgi birikiminden yararlanmak ve bağımlılıkla ilgili araÅŸtırmalarımızı geliÅŸtirmek istiyoruz” dedi.