Egeli öğrencilerden TÜBİTAK ödüllerinde önemli başarı

Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öÄŸrencileri saÄŸlık kategorisindeki çalışmalarıyla TÜBÄ°TAK Üniversite ÖÄŸrencileri AraÅŸtırma Proje Yarışmalarında birincilik ve üçüncülük ödülü aldı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret eden öÄŸrenciler, çalışmalarıyla ilgili bilgi verip mutluluklarını paylaÅŸtı.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öÄŸrencileri TÜBÄ°TAK Üniversite ÖÄŸrencileri AraÅŸtırma Proje Yarışmaları’nda önemli bir baÅŸarı elde etti. TÜBÄ°TAK Ä°zmir Bölge Sergisinde, Biyomühendislik Bölümü son sınıf öÄŸrencileri Göze Beceren ile Barış Güliçli, sularda ‘Escherichia Coli’ tayini için geliÅŸtirdikleri “Taşınabilir Dedeksiyon Kiti” baÅŸlıklı proje ile birinci oldu. Aynı bölüm ve sınıftan Utku DevamoÄŸlu ile Ä°rem Duman ise yine aynı kategoride “Mikroakışkan platformda betahidroksi bütiratın tayini için entegre optik sensör geliÅŸtirilmesi” baÅŸlıklı hasta başı tanı kiti projeleriyle üçüncü seçildi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret eden öÄŸrenciler projeleriyle ilgili bilgi verip mutluluklarını paylaÅŸtı.

ÖÄžRENCÄ°LERÄ°MÄ°ZLE GURUR DUYUYORUZ”

Daha önce de Tıp Fakültesinden öÄŸrencilerin projeleriyle birinci ve üçüncülük elde ettiklerini hatırlatan Rektör Budak, “ÖÄŸretim elemanlarımızın ve öÄŸrencilerimizin çalışmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Böyle projelerin artması için çalışmalarımız sürüyor. Ege Üniversitesi Rektörü olarak, proje üreten mensuplarımıza desteÄŸimiz artarak sürecek. ÖÄŸrencilerimizi ve hocalarını baÅŸarılarından dolayı tebrik ediyorum” diye konuÅŸtu.