Egeli Akademisyenler TAKD Yönetim Kuruluna Seçildi

Egeli akademisyenler, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini sivil toplum kuruluÅŸları aracılığı ile kamuoyuna sunmaya devam ediyor. Türk AkciÄŸer Kanseri DerneÄŸi’nin (TAKD) gerçekleÅŸtirilen olaÄŸan kongresinde Ege Üniversitesi mensubu akademisyenlere önemli görevler verildi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ä°ç Hastalıkları Anabilim Dalı Onkoloji Bilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Göker, derneÄŸin Yönetim Kurulu BaÅŸkanlığına seçildi. Yine EÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Yalman, derneÄŸin mali sekreterliÄŸini yürütecek. Ayrıca EÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü GöÄŸüs Cerrahisi Anabilim Dalı öÄŸretim üyesi ve aynı zamanda EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan ile Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Nart, derneÄŸin yönetim kuruluna üye olarak seçildi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, dernek yönetim kuruluna seçilen Egeli akademisyenleri tebrik ederek çalışmalarında baÅŸarılar diledi.

Türk AkciÄŸer Kanseri DerneÄŸi, akciÄŸer kanseri ve diÄŸer toraks tümörleri alanında çalışan ve bu dallarda uzmanlık eÄŸitimi almakta olan tıp doktorları ile ilgili alanda çalışan diÄŸer uzmanlık dalı uzman tıp doktorları bünyesinde toplayan bir uzmanlık derneÄŸi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Dernek, ülkemizde ve dünyada giderek artan akciÄŸer kanserine, özellikle tanı ve tedavide günümüz pratiÄŸindeki gibi multidisipliner bir yaklaşımı saÄŸlamak için, konu ile ilgili uzmanlık alanlarının birlikte çalışacağı bir zemin yaratıyor. DerneÄŸin amacı ise ulusal akciÄŸer kanseri ve diÄŸer toraks tümörleri sorununa multidisipliner bir yaklaşımın saÄŸlanması yanında, bu yaklaşımın ülke geneline yayılmasını saÄŸlamak, bu konuda her türlü eÄŸitim ve araÅŸtırma faaliyetlerinde bulunmak.