EÜ Havacılık MYO gençleri havacılık sektörüne hazırlıyor

Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulunda “Uçak Komponentleri Bakımı” konulu mesleki eÄŸitiminin ilk aÅŸamasını baÅŸarıyla tamamlayan 50 kursiyerin sertifika töreninde konuÅŸan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Havacılık Meslek Yüksekokulumuzun Ä°ÅžKUR ve THY Teknik A.Åž. iÅŸbirliÄŸiyle düzenlediÄŸi Uçak Komponentleri Bakımı meslek edindirme kursunu, beÅŸ aylık eÄŸitimin ardından 50 gencimiz baÅŸarı ile tamamladı. Kursiyerler, THY Teknik A.Åž. Komponent Atölyelerinde istihdam edilecekler.  Havacılık sektörüne güç katacak olan kursiyerlerimize iÅŸ yaÅŸamlarında baÅŸarılar diliyor” diye konuÅŸtu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Åž. iÅŸ birliÄŸinde Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu (Ä°ÅžKUR) desteÄŸiyle “Uçak Komponentleri Bakımı” konulu mesleki eÄŸitiminin ilk aÅŸaması baÅŸarıyla tamamlandı.  EÜ Havacılık Meslek Yüksekokulunda teorik eÄŸitimlerini ve pratik uygulama aÅŸamalarını baÅŸarıyla tamamlayan 50 kursiyer için tören düzenlendi.  Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, THY Teknik A.Åž. Ä°nsan Kaynakları Müdürü Sinem Seval Tolun, Ä°zmir Ä°ÅžKUR KarabaÄŸlar Ä°lçe Müdürü Yalçın Altun ve EÜ Havacılık MYO Müdürü Prof. Dr. Ä°brahim Etem SaklakoÄŸlu, kursta görev alan öÄŸretim elemanları ve kursiyerler katıldı.

Törende konuÅŸan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Havacılık Meslek Yüksekokulu, havacılık sektörüne yön verecek bilimsel çalışmalar ve faaliyetler yürütüyor, ülkemizde havacılık sektörünün geliÅŸmesine katkı saÄŸlayarak,  havacılık sektörünün ihtiyacı olan nitelikli teknik elemanları yetiÅŸtiriyor. Türkiye’de havacılık eÄŸitimi alanında lider kurumlar arasında yer alan yüksekokulumuz geçtiÄŸimiz ay, devlet üniversiteleri arasında bir ilki baÅŸararak Sivil Havacılık Genel MüdürlüÄŸü’nün A kategorilerinin tamamında “Tanınan Okul Sertifikası”nı almaya hak kazandı. YürüttüÄŸü çalışmalarla havacılık sektöründe, eÄŸitim alanında lider kurumlar arasına yerleÅŸen Havacılık Meslek Yüksekokulumuz bir yandan da sektörün ihtiyaç duyduÄŸu alanlarda kurslar açarak, yeni elemanları sektöre kazandırıyor.    Yüksekokulumuz ve Türk Hava Yolları Teknik A.Åž. iÅŸ birliÄŸinde Türkiye Ä°ÅŸ Kurumunun desteÄŸiyle gerçekleÅŸtirilen  “Uçak Komponentleri Bakımı” konulu mesleki eÄŸitiminin ilk aÅŸamasını 50 kursiyerimiz baÅŸarıyla tamamladı. Kendilerini tebrik ediyor iÅŸ yaÅŸamlarında baÅŸarılar diliyorum” dedi.

EÄŸitimlerin sonunda THY Teknik A.Åž. Komponent Atölyelerinde istihdam edilecek kursiyerler beÅŸ aylık yoÄŸun bir eÄŸitimin ardından, gerçekleÅŸtirilen törenle çalışacakları atölyelerde iÅŸ başı eÄŸitimi yapmak üzere Ä°stanbul’a uÄŸurlandı.