Ege Üniversitesi bilimsel birikimini bölgeyle paylaşıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) ile UÅŸak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi arasında iÅŸbirliÄŸi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, OSB’deki firmalar, EÜ’nün laboratuvar alt yapısını kullanabilecek. Dünyadaki ekonomik rekabet ortamında Türk firmaların ayakta kalabilmesi ve öne geçebilmesi anlamında protokolün önem taşıdığını söyleyen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilgi birikimimizi paylaşıyoruz ve bundan mutluluk duyuyoruz” diye konuÅŸtu.

Ege Üniversitesi ile UÅŸak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) arasındaki iÅŸbirliÄŸi protokolü EÜ RektörlüÄŸünde imzalandı. Ä°mza törenine, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, UÅŸak Deri (Karma) OSB Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ä°brahim Karahallı, rektör yardımcıları, akademisyen ve UKOSB yetkilileri katıldı. Dünyadaki ekonomik rekabet ortamında Türk firmaların ayakta kalabilmesi ve öne geçebilmesi anlamında protokolün önem taşıdığını söyleyen Rektör Budak, “Ekonomik rekabette ayakta kalabilmek ve öne geçebilmek için üniversite sanayi iÅŸbirliÄŸi büyük önem taşıyor. Güçlü akademik kadromuz ülkemiz ve bölgemiz için önemli. Ä°ÅŸbirliÄŸimizi geliÅŸtirerek farklı alanlara yönelik iÅŸbirlikleri yapacağımıza inanıyorum. Hem UÅŸak’ın hem de Türk deri sektörünün uluslararası rekabet gücüne önemli katkılar saÄŸlayacağız. UÅŸak organize Sanayi Bölgesindeki firmalar, Ar-Ge ve inovasyon tecrübelerini ve kapasitelerini artırmak, üretim süreçlerinin ve ürünlerinin kalite kontrollerini yaptırmak amacıyla Deri MühendisliÄŸi Bölümümüzdeki bilgi birikimi ve teknolojik, laboratuvar altyapısını kullanarak üniversite- sanayi iÅŸbirliÄŸine katkıda bulanacak. Bu anlamlı iÅŸbirliÄŸinin uygulanmasında emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür ediyorum. Protokolün üniversitemize, sanayi bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

“YAPTIÄžIMIZ PROTOKOL ÇOK DEÄžERLÄ°”

EÜ ile yaptıkları protokolün önemine deÄŸinen BaÅŸkan Karahallı, “40 yılı aÅŸkın bilgi birikiminin desteÄŸini almak adına yaptığımız protokol bizim için çok deÄŸerli. Hocalarımızın büyük desteklerinin olacağını düÅŸünüyorum. Åžu an deri sektörünün hem üretim aÅŸamasında karşılaÅŸtığı zorluklar hem pazarlama hem de üretim noktasında oluÅŸan atıkların deÄŸerlendirilmesi konusunda hocalarımızın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. MisafirperverliÄŸiniz için ayrıca teÅŸekkür ediyorum. Üniversite sanayi iÅŸbirliÄŸinin etkin bir ÅŸekilde gerçekleÅŸmesi gerekiyor. Sanayici üretirken bir takım zorlukların içinde. Daha farklı bir pozisyona giremiyor. Bu sorunları paylaşırsak ve karşılıklı olarak bu yükü üstlenirsek iki koldan daha etkin çözüme ulaşırız diye düÅŸünüyorum. Güzel bir baÅŸlangıç yaptık ve bunun devamının da geleceÄŸine inanıyorum” diye konuÅŸtu.