Bornovalı çocuklar yaz tatilinde Egeli oldu

Ege Üniversitesi yaz tatilinde kapılarını çocuklara açtı. Ege Üniversitesin potansiyelini toplumla ve paydaÅŸlarla buluÅŸturan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, ÅŸimdi de çocukların yaz tatilini daha eÄŸitici ve eÄŸlenceli geçirmelerini saÄŸlamak için Ege Üniversitesinin kapılarını çocuklara açtı.  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüÄŸü ile Ege Üniversitesi Çocuk Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi (EGEÇEM) koordinatörlüÄŸünde baÅŸlatılan “Ege Üniversitesi Yaz Okulu Projesi”in açılış etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirildi. Ege Üniversitesi EÄŸitim Fakültesi Kültür Salonu’nda düzenlenen etkinliÄŸe Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ EÄŸitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yılmaz, EÜ EÄŸitim Fakültesi Sınıf EÄŸitimi Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Pınar ÇavaÅŸ ve Bornova’nın deÄŸiÅŸik mahallelerinden 11-14 yaÅŸ aralığındaki çocuklar ve aileleri katıldı.

Yaz Okulunun açılışında konuÅŸan Rektör Prof. Dr. Budak, “Üniversitemizin potansiyelini toplumla ve paydaÅŸlarımızla buluÅŸturmayı sürdürüyoruz. Ege Üniversitesi Çocuk Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi koordinatörlüÄŸünde toplumla üniversite arasındaki bağı güçlendirmek ve Ege Üniversitesinin sahip olduÄŸu bilimsel, sanatsal ve sportif imkânları toplumun en güçlü aktörleri olan çocuklarla paylaÅŸmak üzere düzenlediÄŸimiz Yaz Okulu’nu baÅŸlatıyoruz. Projesi kapsamında Bornova’nın farklı mahallelerinden gelen çocuklarımızı üniversitemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. EÄŸitim Fakültesi Dekanımız ve bölüm baÅŸkanlarımızla yaz tatili döneminde geleceÄŸimiz olan çocuklarımız için faydalı olacak bir kamp düzenlemek istedik. Kamp kapsamında miniklerimiz üniversitemizi daha yakından tanıyacaklar ve kültürel ve sanatsal etkinliklere katılım saÄŸlayacaklar. KomÅŸularımıza kampımızın ilk gününde baÅŸarılar diliyorum, eÄŸlenceli bir kamp olsun” dedi.

Çocuklar, Ege Üniversitesinde bir yandan eÄŸlenirken diÄŸer yandan “Drama ile Tanışma, Dijital Okuryazarlık, Lego Boost, Animasyon Film Atölyesi, Kışlık Fide Ekimi, Hayvansal Üretim, DoÄŸa Tarihine Yolculuk, Spor, Geleneksel Tahta Kalıp Atölyesi, Keçe Aksesuar Atölyesi” gibi pek çok içerikte etkinliÄŸe katılarak uzmanlar eÅŸliÄŸinde uygulamalı öÄŸrenecekler.

Proje  08 AÄŸustos tarihine kadar devam edecek. Yaz okuluna Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Fen Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi, EÄŸitim Fakültesi ve Emel Akın MYO ile Botanik Bahçesi ve Herbaryum AraÅŸtırma ve Uygulama Merkezi, Tabiat Tarih Müzesi, Etnografya Müzesi ve Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi farklı içerikteki etkinlikler ile katkı sunuyor. Yaz okuluna Bornova’nın deÄŸiÅŸik bölgelerinde yaÅŸayan ailelerin 11-14 yaÅŸ aralığındaki çocukları ücretsiz olarak katılıyor.  Yaz Okulu sonunda sertifika töreni düzenlenecek.  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak tarafından verilecek katılım sertifikaları ile yaz okulu programı sona erecek.