Bilgi birikimimizi her kesimle buluÅŸturuyoruz

Ege Üniversitesi Köyümüzde” projesi Bayındır Çınardibi Mahallesinde

Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumla paylaÅŸmak amacıyla geliÅŸtirdiÄŸi “Ege Üniversitesi Köyümüzde” projesi kapsamında, Egeliler Bayındır Ä°lçesi’nin Çınardibi Mahallesinde yaÅŸayanlarla bir araya geldi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Tüm eÄŸitim kurumları gibi bizler de bilgiyi toplumla buluÅŸturma ilkesiyle hareket ediyoruz. Orada uzakta bir köy var ve uzaktaki köyümüzle baÄŸ kurmalı, oraya gitmeliyiz” diye konuÅŸtu.  Bayındır Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen proje kapsamında, Egeli akademisyen ve öÄŸrenciler, çiftçi eÄŸitiminin yanı sıra saÄŸlık ve diÅŸ taramaları, el sanatları, yöresel kıyafet sergisiyle astronomi gözlemi gibi etkinlikler yapıldı.
Ege Üniversitesinin bilgi birikimini toplumla paylaÅŸmak amacıyla geliÅŸtirdiÄŸi “Ege Üniversitesi Köyümüzde” projesinin yeni adresi Bayındır Ä°lçesi’nin Çınardibi Mahallesi oldu. Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bayındır Belediye BaÅŸkanı UÄŸur Demirezen, Egeli akademisyen ve öÄŸrenciler, Çınardibi’nde yaÅŸayanlarla bir araya geldi. Bayındır Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen programda, konuÅŸan Rektör Budak, “Ege Üniversitesi, bilgi ve tecrübesini ülkesinin talep ve ihtiyaçlarına adayan, çağın gereklilikleri doÄŸrultusunda kendini sürekli olarak yenilemeye ve geliÅŸtirmeye özen gösteren bir üniversitedir. Bilime ve bilgiye dair sahip olduÄŸumuz bu tutum, bizleri ayrıcalıklı kılan en önemli unsurlardandır. Bizler için eÄŸitim; araÅŸtırma, üretme, paylaÅŸma, deÄŸer katma, geliÅŸtirme ve fayda saÄŸlama temelleri üzerine kuruludur” dedi.

“UZAKTAKÄ° KÖYÜMÜZE DE GÄ°TMELÄ°YÄ°Z”

Ege Üniversitesi olarak Ege’de üretilen bilginin, toplumu oluÅŸturan bireyler arasında paylaşılmasıyla çoÄŸalacağına inandığına deÄŸinen Rektör Budak, Ahmet Kutsi Tecer’in “Orada bir köy var uzakta” ÅŸiirini hatırlatıp, “Orada uzakta bir köy var ve uzaktaki köyümüzle baÄŸ kurmalı, oraya gitmeliyiz. Bu nedenle bilgi, birikim ve tecrübelerimizin üniversitemiz sınırlarını aÅŸarak topluma aktarılmasına büyük önem veriyoruz” diye konuÅŸtu. Toplumsal faydayı ilke edindiklerini söyleyen Rektör Budak, “Projemiz kapsamında çeÅŸitli ilçelerimizin köylerine gezilerde bulunduk. Buralarda yaÅŸayan köy sakinlerinin fiziki ve beÅŸeri ihtiyaçlarını dinledik. Bölge halkının ihtiyaçlarına cevap vermek adına bir dizi çalışmalar yürüttük. Çalışmalarımız neticesinde Ziraat, Tıp, DiÅŸ HekimliÄŸi, Su Ürünleri ve Mühendislik Fakültelerimiz; Emel Akın Meslek Yüksekokulumuz; Konservatuvarımız; Madde Bağımlılığı Toksikoloji ve Ä°laç Bilimleri Enstitümüz; Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümümüzden deÄŸerli öÄŸretim elemanlarımızla harekete geçtik. Ä°zmir’imizin güzel ilçelerinin ihtiyaçlarına yanıt vermek, geliÅŸimlerine katkı saÄŸlayabilmek için çeÅŸitli etkinlikler planladık. Projemiz kapsamında bugüne dek gezdiÄŸimiz yerlerden aldığımız olumlu dönüÅŸler, çabalarımızın ne kadar yerinde ve doÄŸru olduÄŸunu bizlere bir kez daha gösterdi. Bayındır’ın barındırdığı tüm güzelliklerin korunmasında ve gelecek kuÅŸaklara aktarılmasında bir payımız olsun istiyoruz. Büyük bir turizm potansiyeline sahip olmasına raÄŸmen, turizm gelirleri fazla olmayan bu ilçemizin güzelliklerinin daha fazla insanla buluÅŸturulmasına katkı saÄŸlamak istiyoruz” dedi.

“DOÄžRU BÄ°LÄ°NEN YANLIÅžLARIN ÖNÜNE GEÇMELÄ°YÄ°Z”

Her alanda olduÄŸu gibi tarımda da doÄŸru gibi bilinen yanlışların önüne geçilmek gibi bir sorumlulukları bulunduÄŸunu belirten Rektör Budak, “Bu nedenle projemizin bir ayağını Zirai Bilgilendirme Toplantıları üzerine inÅŸa ettik. Bu toplantılar aracılığıyla çiftçilerimizin topraÄŸa, tarıma dair sahip oldukları bilinci,  ileri seviyelere taşımayı amaçlıyoruz. Çiftçilerimizin, köylülerimizin tecrübelerini, akademik bilgi altyapımızla buluÅŸturmak bizler için oldukça deÄŸerli. Birlikte baÅŸaramayacağımız hiçbir ÅŸeyin olmadığına inanıyoruz. Öte yandan Ege Üniversitesi ailesi olarak istiyoruz ki, çocuÄŸuyla, genciyle, çiftçisiyle, yaÅŸlısıyla toplumun tüm kesimlerine faydamız dokunsun. GeleceÄŸimize yön vereceÄŸine inandığımız çocuk ve gençlerimizin eÄŸitimi bizler için çok deÄŸerli. Bu nedenle gençlerimizin vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak yetiÅŸmeleri için elimizden geleni yapmalıyız. Bu kıymetli projenin gerçekleÅŸmesinde emeÄŸi geçen baÅŸta Bayındır Belediye BaÅŸkanımız UÄŸur Demirezen’e ve üniversitemizin deÄŸerli çalışanlarına, ayrıca yoÄŸun katılımları nedeniyle de Çınardibi sakinlerine teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

BAÅžKAN DEMÄ°REZEN’DEN EGELÄ°LERE TEÅžEKKÜR

Bayındır Belediye BaÅŸkanı UÄŸur Demirezen, ilçenin birçok önemli deÄŸere sahip olduÄŸuna dikkat çekti. BaÅŸkan Demirezen, “Bayındır havasıyla suyuyla iklimiyle hayvancılığıyla termal turizmiyle çiçekliÄŸiyle ve daha sayamadığımız birçok etkeniyle çok önemli deÄŸerlere sahip. Ä°lçemizde Ege Üniversitesinin bir meslek yüksekokulu var, biz Sayın Rektörümüzün de destekleriyle öÄŸrenci sayısının artmasını istiyoruz. Bizler için ayrı bir öneme sahip Ege Üniversitesini ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. DeÄŸerli Rektör Hocama ve Egelilere teÅŸekkür ediyorum” dedi.