EÜ Gençlik ve Spor Kulübü yeni sezona hızlı başladı

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın destekleriyle yeniden yapılanan, futbol, rugby, tenis,  basketbol, voleybol, yüzme gibi birçok alanda faaliyet gösteren Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2019-2020 sezonuna hızlı baÅŸladı.

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı, 1.Amatör Küme müsabakasında ligde çıktığı maçlarda önemli baÅŸarılar elde etti. Takım, 2019-2020 sezonu 1.Amatör Küme müsabakasında DoÄŸanlar Spor Kulübü ile yaptığı maçı 3-0 kazandı. Daha önce Ceylan Spor Kulübü ile yaptığı maçı 5-1’lik skorla kazanan Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı, Çamdibi GençlerbirliÄŸi ile yaptığı maçta ise 2-2 berabere kaldı.

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Federasyonu 2019-2020 sezonunda Basketbol 2. Liginde mücadele verecek. Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımı oyuncularından Berk Kar ve DoÄŸa Ä°lke Ergazi, Çin’in Lanzhou ÅŸehrinde düzenlenecek “FIBA 3X3 U23 Dünya Åžampiyonası’nda” Milli Takım oyuncusu olarak ülkemizi teslim edecek. Altyapı faaliyetleri ise Spor Bilimleri Fakültesi iÅŸbirliÄŸiyle ve Milli Takım antrenörleri eÅŸliÄŸinde cumartesi ve pazar günleri devam ediyor.  Teniste de iddialı olmak isteyen kulüp, kıdemli antrenörler ve deneyimli akademisyenler denetiminde her yaÅŸ grubu ve seviyesinde uygun kurslar, özel dersler ve performans grupları çalışmalarına baÅŸladı.

Her yaÅŸ grubunda katıldığı müsabakalarda baÅŸarı elde eden Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Yüzme Åžubesi, 19-20 Ekim 2019 tarihlerinde Bursa’da yapılacak olan 11-12 yaÅŸ Ulusal GeliÅŸim Projesi Bölge müsabakalarına,  14 Kadın, 15 Erkek toplamda 29 sporcu ile katılmaya hak kazandı.  Sualtı Rugby Takımı da çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Takım,  120 altyapı sporcusuyla haftanın 5 günü çalışmalarını Ege Üniversitesi Prof. Dr. Sermed Akgün Kapalı Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleÅŸtiriyor. ÇoÄŸunluÄŸu milli takım sporcularından oluÅŸan A takımı,  Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü’nü ve Türkiye’yi; Eurolig ve Åžampiyonlar Liginde temsil edecek.

TEMEL HAREKET EĞİTİM KURSLARI VERİYOR

Temel Hareket EÄŸitim Kursları; Türkiye’de üniversite düzeyinde gerçekleÅŸtirilen ilk ve tek kurs olma özelliÄŸini taşıyor. ABD, Avusturalya ve GeliÅŸmiÅŸ Avrupa ülkelerinde çocuklara yönelik nitelikli sporun tanımı olarak kabul görmekte olan Temel Hareket EÄŸitimi, çocukların hem profesyonel spor hayatlarının belirlenmesinde hem de saÄŸlıklı bir yaÅŸam sürmelerinde anahtar rol oynuyor. Bu kapsamda verilen kurs ile çocukların motor geliÅŸimleri için hayati öneme sahip kuvvet, dayanıklılık, koordinasyon, esneklik, zihinsel ve mental geliÅŸimlerinin hızlanması hedefleniyor. Kurslarda, her 3 ayda bir çocukların fiziksel ve performans geliÅŸimlerine yönelik testler uygulanıyor. Elde edilen verilerle, her çocuÄŸa özel yıllık geliÅŸim raporları hazırlanarak velilerle paylaşılırken, çocukların spor hayatlarına yön veriliyor. Kurslar, Ege Üniversitesi 20 Mayıs Spor Kompleksinde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 4-12 yaÅŸ aralığındaki çocuklara yönelik düzenleniyor.

Ege Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Özel Sporcular Åžubesi’nde de yeni sezona deneyimli antrenör ekibiyle start verildi. Kulübün sporcuları arasında yer alan Åževval Tekin ve Özgün Öktem, Milli Takım düzeyinde uluslararası müsabakalarda yer alıyor.