Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ege’ye büyük müjde

Merkezi ameliyathane açılacak, hastane yerinde yenilenecek

SaÄŸlık Bakanlığı tarafından A Plus hastane ilan edilen, Türkiye’nin en köklü ve en çok yatak kapasitesine sahip üniversite hastanelerinden biri olan Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinin yenilenmesi için EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın giriÅŸimleri sonuç verdi. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın talimatıyla hastanenin yerinde yenilenmesi ve merkezi ameliyathanenin açılması için gerekli ek iÅŸlemlerin yapılması amacıyla ödenek ayrıldı. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın büyük bir müjde verdiÄŸini söyleyen Rektör Budak, “Kentimize, bölgemize ve ülkemize hizmet veren hastanemizin yerinde yenilenmesi için desteklerini esirgemeyen CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan ile son BaÅŸbakanımız  Ä°zmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım’a teÅŸekkür ediyorum” diye konuÅŸtu.

Ä°zmir baÅŸta olmak üzere Ege Bölgesi ve Türkiye’nin farklı kentlerinden gelecek hastalara hizmet vermesi amacıyla 1960 yılında inÅŸaatına baÅŸlanan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, 1970 yılının baÅŸlarında hizmet vermeye baÅŸladı. Göreve geldiÄŸi günden bu yana, Türkiye’nin en köklü ve en çok yatak kapasitesine sahip üniversite hastanelerinden olan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin ekonomik ömrünü tamamlaması ve deprem riski taşıması nedeniyle hastanenin yerinde yenilenmesi için giriÅŸimlerde bulunan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın bu çalışmaları sonuç verdi.

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN, EGELÄ° AKADEMÄ°SYENLERÄ°N ÇAÄžRISINI CEVAPSIZ BIRAKMADI

SaÄŸlık alanında yürütülen çalışmalarla ulusal ve uluslararası literatürde  pek çok ilke imza atan ve her yıl Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen binlerce hastaya ÅŸifa dağıtan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi binasının, çağın gereklerine uygun olarak yerinde yeniden inÅŸa edileceÄŸini vurgulayan Rektör Budak, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, Egeli akademisyenlerin çaÄŸrısını cevapsız bırakmadığını kaydetti.  Rektör Budak, “Göreve geldiÄŸimiz ilk andan itibaren deprem riski taşıyan ve ihtiyaçlara yeterince cevap veremez nitelikte olan hastane binalarımızın onarımı için kolları sıvadık. 400’e yakın akademisyenimizle CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’a üniversitemizin fiziki alt yapısıyla ilgili mevcut sorunlarını aktardık ve devletimizden gerekli desteÄŸi aldık. Hastanemizin yerinde yenilenmesi ve merkez ameliyathanemizin açılması amacıyla yapılması gereken ek iÅŸlemler için CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın talimatıyla bütçe ayrıldı. Üniversitemize desteklerini esirgemeyen CumhurbaÅŸkanımıza ve son BaÅŸbakanımız Ä°zmir Milletvekili  Sayın Binali Yıldırım’a Ege Üniversitesi ailesi adına teÅŸekkür ediyorum” dedi.

HASTANE YERÄ°NDE Ä°NÅžA EDÄ°LECEK

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın oluruyla EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine, 2019 yılı yatırım programı dahilinde etüt proje için 17 Milyon TL ödenek tahsis edildi.  250 bin metrekare alana inÅŸa edilecek hastane binasının inÅŸaatına 2020 yılında baÅŸlanması planlanıyor.

MERKEZÄ° AMELÄ°YATHANE BÄ°NASI HÄ°ZMETE AÇILACAK

2010 yılında inÅŸaatına baÅŸlanılan ve 2016 yılında tamamlanan ancak gerek SaÄŸlık Bakanlığı kriterlerine uygun olmaması gerekse de çeÅŸitli eksiklikler nedeniyle hizmete açılamayan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Merkezi Ameliyathane binasının,  hizmete açılması için de giriÅŸimlerde bulunan Rektör Budak, eksiklerin tamamlanması amacıyla yine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın talimatıyla destek aldı. Ameliyathanenin hizmete açılması için yoÄŸun uÄŸraÅŸlar verdiklerini kaydeden Rektör Budak, 2019 yılı yatırım programına alınan ve 25 Milyon TL ödenek tahsisi yapılan merkezi ameliyathanenin, mevzuatlarda belirtilen standartlara uygun olarak tadilatının yapılacağını ve hızlı bir ÅŸekilde hizmete açılacağını belirtti.

“HASTANEMÄ°Z DAHA NÄ°TELÄ°KLÄ° HÄ°ZMET VERECEK”

Rektör Budak, baÅŸta Ä°zmir ve Ege Bölgesi olmak üzere Türkiye ile yurt dışından gelen hastalara sunduÄŸu kaliteli saÄŸlık hizmetiyle öncü konumda olan EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin yatırımlarla  geliÅŸen teknolojiden de yararlanılarak daha nitelikli saÄŸlık hizmeti vereceÄŸine dikkat çekti. SaÄŸlık hizmetlerinde kaliteden asla taviz vermediklerini ve SaÄŸlık Bakanlığı tarafından EÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin A Plus Hastane ilan edildiÄŸini hatırlatan Rektör Budak, “Hastanemize, teknolojik alt yapımızı güçlendirmeye imkan saÄŸlayacak 38 milyon 600 bin TL ek ödenek tahsis edildi. Bu ödenekle hastanemiz, tıbbı donanıma sahip geliÅŸmiÅŸ alt yapıya kavuÅŸacak. CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın oluru ile toplamda yaklaşık 80 milyon 600 bin TL tutarında ek ödenek tahsis edilen hastanemizde toplumun ihtiyaçları doÄŸrultusunda yürütülen saÄŸlık hizmetlerinin kalitesi artırılacak‘’ diye konuÅŸtu