EGE-UZEM Kursları ile artık Türkiye ye Açılıyor

Ege Üniversitesi Uzaktan EÄŸitim Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi (EGE-UZEM) düzenlediÄŸi kurslar ile artık Türkiye’ye açılıyor. “22 Åžubat 2018 tarihinde kurulan Ege Üniversitesi Uzaktan EÄŸitim Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, yürüteceÄŸi kurslarla, Ege Üniversitesinin birikim ve bilgisini uzaktan eÄŸitim yoluyla interneti olan herkesle, istediÄŸi zaman ve yerde paylaÅŸacak” diyen EGE-UZEM Müdürü Dr. ÖÄŸr. Üyesi Fırat Sarsar, ÅŸu an en çok talep edilen alanlarda kursların açıldığını ve yakın gelecekte kurs çeÅŸitliliklerini artıracaklarını belirtti.

Dr. Sarsar, “Ege Üniversitesi için EGE-UZEM yıllardır bekleyen bir merkezdi. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın göreve geldiÄŸindeki ilk icraatlarından birisi EGE-UZEM’i kurmak oldu. Bu konuda Rektör hocadan aldığı görevle uzmanları toplayan EÄŸitim Fakültesi Dekanı ve Ege Üniversitesi Uzaktan EÄŸitim Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi kurucu Müdürü Prof. Dr. Hülya Yılmaz, çok kısa sürede merkezin kurulumunu tamamladı. Ege Üniversitesi üst yönetim desteÄŸi ile hızla büyüyen EGE-UZEM, Tezsiz Yüksek Lisans programlarının yanı sıra lisans ve ön lisans dersleri yürütmeye baÅŸladı. Son olarak EgeDers (Ege Üniversitesi Dijital Ders Materyal Havuzu) platformunu Ege Üniversitesi ÖÄŸretim Teknolojileri KoordinatörlüÄŸü ve Bilgi Ä°ÅŸlem Daire BaÅŸkanlığı iÅŸbirliÄŸi ile hayat geçirdi” dedi.

Dr. Fırat Sarsar, EGE-UZEM’in, Ege Üniversitesi öÄŸretim elemanlarının desteÄŸi ile üniversitenin 60 yılı aÅŸkın bilgi ve birikimini herkese açtığını belirtti. Dr. Sarsar, bu kursların daha bir baÅŸlangıç olduÄŸunu, EGE-UZEM’in hedefinin, hem ders içeriÄŸi hem de ders çeÅŸitliliÄŸi ile Türkiye’de kaliteli eÄŸitim sunan en iyi merkezlerden bir olmak olduÄŸunu vurguladı.

EGE-UZEM hali hazırda  “Ä°leri Excel Uygulamaları”, “EÄŸitimde Sosyal Medya ve Web 2.0 Araçları”, “Bilgisayar Uygulamalı Temel Ä°statistik Kursu”, “YDS Soru Çözme Teknikleri”, “IELTS Modüler Hazırlık (A2)”, “IELTS Modüler Hazırlık (B1)” kurslarını uzaktan eÄŸitim yoluyla veriyor. “Fransızca” ve “Nitel AraÅŸtırma Yöntemleri” kurslarının açılması için çalışmalara baÅŸlandı. Yeni yerine taşınan Ege Üniversitesi Uzaktan EÄŸitim Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, kurs açacak öÄŸretim elemanlarına kurs öncesi, kurs sürecinde ve kurs sonrası bireysel destek verecek.