Ege Üniversitesi Genç Araştırmacıları Destekliyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, artık geleneksel hale gelen “Rektörle AkÅŸam Çayı” programında üniversite personeli ve öÄŸrenciler ile buluÅŸmaya devam ediyor. Rektör Budak, program kapsamında doktorasını tamamlayan kariyerlerinin başındaki araÅŸtırma görevlileri ile bir araya gelerek destek sözü verdi.

“AraÅŸtırma Üniversitesi” olma hedefi ile birçok baÅŸarılı projeye imza atan Ege Üniversitesi’nin hayata geçirdiÄŸi yeni çalışmalarla genç araÅŸtırmacıları desteklemeye devam edeceÄŸini söyleyen Rektör Budak, “Genç akademisyenlerimizi araÅŸtırmaya teÅŸvik etmek amacıyla hayata geçirdiÄŸimiz çalışma ile BAP komisyonu tarafından belirlenen bilimsel araÅŸtırma proje türlerinde hazırlanan projelerde burslu olarak görevlendirilecek tezli yüksek lisans  öÄŸrencilerine  2.050 TL,  doktora öÄŸrencilerine 2.750 TL, doktora sonrası araÅŸtırmacılarımıza ise 3.500 TL destek veriyoruz. Ayrıca öÄŸretim elemanlarımızın sözlü bildiri sunmak üzere yurtdışında katılacakları kongre,  sempozyum ve konferanslar da toplam 5.000 TL’ye destek saÄŸlıyoruz” diye konuÅŸtu.

Egeli akademisyenlerin fikirlerini birbirleriyle paylaşıp bilimsel bir ortamda tartışması amacıyla Ege Bilim Platformu’nu kurduklarını belirten Prof. Dr. Budak,  “ Bu platformda ‘Bursiyer Aranan Projeler’ baÅŸlığı altında bursiyer arayan akademisyenlere ulaÅŸabilirsiniz. Sizleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiÄŸimiz bu uygulamanın baÅŸarılı olmasını diliyorum” dedi.