EKAMİT, Kadına Yönelik Şiddete Farkındalık Yaratıyor

Ege Üniversitesi SaÄŸlık, Kültür ve Spor Daire BaÅŸkanlığı önünde tanıtım standı kuran Karikatür ve Mizah TopluluÄŸu(EKAMÄ°T), yeni kayıtlarını almaya baÅŸladı. EKAMÄ°T’in stantları yeni Egelilerden yoÄŸun ilgi görüyor.

Ege’nin olmazsa olmazı geleneksel Ege Mizah Fest’i ve Ege Üniversitesinin ilk karikatür ve mizah dergisi olan “Maytap”ı Ege Üniversitesi’ne kazandıran Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah TopluluÄŸu(EKAMÄ°T), kadına yönelik yapılan ÅŸiddete farkındalık yaratmak amacıyla farklı projeler oluÅŸturuyor.

Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah TopluluÄŸu gönüllüsü Feyza ErmaniÅŸ, “TopluluÄŸumuz sadece karikatür ve mizaha yönelen bir topluluk deÄŸil. Kendi içimizde dört birimden oluÅŸuyoruz. Bunlar; tasarım, sosyal sorumluluk, organizasyon-sponsorluk ve fotoÄŸraf-video birimi olarak sıralanabilir” dedi.

Ä°ki yıldır sosyal sorumluluk birimi altında gerçekleÅŸtirdikleri “Ses Ver” farkındalık seminerleri hakkında bilgi veren ErmaniÅŸ, “GeçtiÄŸimiz yıl güz döneminde kadına ÅŸiddete dikkat çekmek için elimizden geldiÄŸi kadar sosyal medya platformlarından, okul ve Ä°zmir genelindeki dernekler ile ortak çalışarak projeler gerçekleÅŸtirdik. GeçtiÄŸimiz yıl bahar döneminde ise farkındalığımız “Kadına Ses Ver” idi. Kadınlara karşı ÅŸiddete farkındalık oluÅŸturmak amacıyla yapılan bir seminer gerçekleÅŸtirdik. Bu seminere Mor Çatı’nın kurucusu Canan Arın, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizatörü Sema Gür, TEDx KonuÅŸmacısı Pınar Kanık ve TEDx KonuÅŸmacısı Jülide ÖzenbaÅŸ katıldı.  Katılımcılar öÄŸrencilerimize 1 gün boyunca kadına yönelik ÅŸiddet konusunda seminer verdi. FotoÄŸraf ve Video Birimi olarak ise kadına yönelik ÅŸiddete dikkat çekmek amacıyla çektiÄŸimiz videoda kadına ÅŸiddet anındaki ses kayıtlarıyla çekilmiÅŸ ve içerisinde görüntülerin bulunduÄŸu bir çalışmamız bulunmakta, bu videoya EKAMÄ°T TV’den ulaÅŸabilirsiniz” diye konuÅŸtu.

Bu yıl üyelerinden tekrar bu konuya yönelik farkındalık yaratma talebi alınırsa projenin devamını getirmeyi dilediklerini belirten ErmaniÅŸ, “EKAMÄ°T olarak bu konu hakkında farkındalık oluÅŸturmayı çok istiyoruz” dedi.