EÜ Merkez Kütüphanesi çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor

Son iki yılda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın yoÄŸun gayretleri ile zengin içeriÄŸe ulaÅŸan;  sunduÄŸu imkanlarla öÄŸrencilerin, araÅŸtırmacıların ve kitap kurtlarının yaÅŸam merkezi haline gelen EÜ Merkez Kütüphanesi ÅŸimdi de uluslararası performans inceleme sistemi  “InCites”  ile  “Ä°deaalOnline” dergi paketine abone oldu. 277 bin basılı kitap, 189 bin 585 elektronik kitap, 49 bin 998 elektronik derginin yanı sıra roman, hikaye, bilimsel kitap, süreli yayın gibi eserleri öÄŸrencilerin talepleri doÄŸrultusunda sürekli güncelleyen EÜ Merkez Kütüphanesi; artık hafta sonları da saat 21.00’e kadar hizmete açık olacak.

Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi sahip olduÄŸu basılı ve dijital kaynakları güncellemeye ve günümüz teknolojisine uygun hale getirmeye devam ediyor. Türkiye’nin en kapsamlı ve en geniÅŸ olanaklarına sahip kütüphanelerinden biri olan EÜ Merkez Kütüphanesi, yeni akademik yılda da Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüÄŸünde hem öÄŸrencilere hem de bilim insanlarına nitelikli kaynakları ile destek veriyor. EÜ Merkez Kütüphanesi, bünyesinde çok sayıda basılı materyal bulundurmasının yanı sıra, dijital ortamda elektronik kitaplar ve dergiler, akademik veri tabanı abonelikleri ve engelli personel ve öÄŸrencilere yönelik çok sayıda sesli kitap ve seslendirilmiÅŸ filmle hem Üniversite hem de bölge için önemli bir kaynak niteliÄŸi taşıyor.

Yapılan yenilikler kapsamında Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, öÄŸrencilerin Türkçe popüler süreli yayın talepleri doÄŸrultusunda “Ä°deaalOnline” dergi paketine abone oldu. Ä°dealonline, popüler ve akademik süreli yayınları bir platform altında toplayan, kapsamlı bilgiye Türkçe kaynaklarda da ulaşılmasını saÄŸlayan ve bunları okuyucuların hizmetine sunan veri tabanı. Pakette güncel içerik bilgilerinde 765 üzeri süreli yayın, 12 bin üzeri dergi sayısı ve 100 bin üzeri tam metin makale bulunuyor. Ayrıca EÜ Merkez Kütüphanesi,  bilimsel yayınlardaki performansı esas alan, bilimsel ve akademik amaçlarla kullanılan aynı zamanda yönetici ve akademisyenlere verimliliklerini ölçme ve karşılaÅŸtırma yapma imkânı sunan profesyonel uluslararası performans inceleme sistemi  “InCites”e   aboneliÄŸini de aldı.

“Rosetta Stone” 3 bin öÄŸrenciye ulaÅŸtı

Kütüphane bünyesinde bulunan roman, hikaye, bilimsel kitap, süreli yayın gibi  eserler ise öÄŸrencilerin talepleri doÄŸrultusunda güncelleniyor. Ayrıca yine öÄŸrencilerin taleplerine  göre kütüphanenin hafta sonu çalışma saatleri 10.00-21.00 olarak deÄŸiÅŸtirildi. ÖÄŸrencilerin daha rahat çalışmalarını saÄŸlamak için yeni sandalyeler okuma salonlarında öÄŸrencilerin kullanımına açıldı. EÜ Merkez Kütüphanesi, araÅŸtırmacıların ve öÄŸrencilerin yararlanmasına yönelik  e-kaynak, veri tabanı eÄŸitimleri verecek ve talep eden fakülte ve bölümler için kütüphane oryantasyon eÄŸitimleri düzenleyecek. Ayrıca EÜ Merkez Kütüphanesi, abone olduÄŸu 30 ayrı dil eÄŸitimini içeren “Rosetta Stone” dil eÄŸitim aracının kullanımı hakkında bugüne kadar 3 bin öÄŸrenciyi bilgilendirdi.

Springer Nature yazar çalıştayı

EÜ Merkez Kütüphanesi Daire BaÅŸkanı  Ali Cemal Demir, Ege Üniversitesi Kurumsal Açık EriÅŸim çalışmaları ile 2014 yılında çalışılmaya baÅŸlandığını istenilen verimliliÄŸe eriÅŸilemeyen kurumsal açık arÅŸiv çalışmalarının profesyonel hizmet alınarak yıl sonuna kadar kurum çalışanlarının bilimsel yayınlarının kurumsal açık arÅŸiv  sistemine aktarılması suretiyle uluslararası düzeyde istenilen seviyeye getirilmesi planlandığını ifade etti.

Demir, “EÜ Merkez Kütüphanesinde Akademik dönem içerisinde her ay bir yazar çalıştayı düzenlenecek. Kütüphanede, Willey  yayınevi yazar çalıştayı, Gale yayınevi yazar çalıştayı, Cambridge Yayınevi Yazar çalıştayı gibi etkinlikler yapılacak. Ayrıca, Kütüphanemizde ‘GeçmiÅŸten Günümüze Ege Üniversitesi Yayınları’  sergisi 14 Ekim – 1 Kasım 2019 tarihlerinde üçüncü katta ziyarete açılacak” dedi.