Ege Üniversitesi Ailesi’nde bayramlaşma heyecanı

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Kurban Bayramı öncesinde EÜ mensuplarıyla bayramlaÅŸtı. RektörlüÄŸe baÄŸlı birimlerin yanı sıra, akademik ve idari personellerle bir araya gelen Rektör Budak, huzur ve güven ortamının hakim olduÄŸu EÜ’yü daha iyi noktalara taşımak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. EtkinliÄŸe katılanlarla bayramlaÅŸan Rektör Budak, eÅŸsiz Anadolu geleneklerinin yaÅŸatılmasının önemine vurgu yaptı.

EÜ RektörlüÄŸü Yavuz Özkol Sosyal Tesislerinde EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ev sahipliÄŸinde düzenlenen etkinliÄŸe, rektör yardımcıları, dekanlar, daire baÅŸkanları, akademik ve idari personeller katıldı. EÅŸsiz Anadolu kültüründe bayramların önemine deÄŸinen Rektör Budak, “Bayramlar bizim için milli ve manevi anlamda, kırgınlıkları giderme, akrabalarımızı, dostlarımızı görme açısından önemli bir vesile. Ege Üniversitesinde yeni bir dönemdeyiz yaklaşık 8-9 aydır neredeyse her gün kampüsteyiz. Akademik ve idari 11 bin 500 çalışanımız, 65 bin öÄŸrencimizle tam bir aile olma yolunda hızla ilerliyoruz. Huzur ve güven ortamımız var. Birkaç haftadır Tıp Fakültesinde yoÄŸun çalışıyoruz. Eylül ayında da asistanlarımızla bir araya geleceÄŸiz. Gençlerimizle buluÅŸuyoruz. Üniversitemizle ilgili ciddi hedeflerimiz var. Fakültelerimize hedefler koyduk. Ege Üniversitesi ailesine aidiyet anlamında projeler yapıyoruz. ÖÄŸrencilerimiz mezun olduktan sonra irtibatımızı koparmamak için mezun kartı vermeye baÅŸladık” dedi.

PERSONELE MÜJDE

Göreve geldiÄŸi günden bu yana pek çok ilke ve yeniliÄŸe imza atan Rektör Budak, idari personellere yönelik de çalışmalarda bulunduÄŸu müjdesini verdi. Bir üniversitenin öÄŸrencisiz ve akademik personelsiz olmayacağını ancak idari personelin de çok önemli olduÄŸunu belirten Rektör Budak, “Ä°nÅŸallah Eylül ayında sadece akademik personelimiz deÄŸil Ege Üniversitesinin 11 bin 500 çalışanının kendileri ve birinci derece akrabaları anlamında 30-40 yıldır konuÅŸulan konuyu çözüyoruz. Birinci derece akrabalarına emekli olsanız da çalışırken de hastanede randevu sistemine kolaylıklar saÄŸlanacak. Bu benim için önemli. Ege Üniversitesi güçlü bir marka, son 7-8 yılda bizim elimizde olmayan birçok nedenden dolayı Ege Üniversitesi algısında olumsuzluklar vardı. Son 6-7 ayda yapılan medya analizlerinde pozitif algı anlamında çok ciddi bir emek sarf ettiÄŸimiz görülüyor. Bu anlamda ilk 1 veya 2’deyiz” diye konuÅŸtu.

“CUMHURBAÅžKANIMIZA PROJELERÄ°MÄ°ZÄ° ANLATTIM”

Hafta içi CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile uzun bir telefon görüÅŸmesi yaptıklarını kaydeden Rektör Budak, “CumhurbaÅŸkanımız aradı, çalışmalarımızla ilgili bilgiler verdik. Yaklaşık 12 dakika sohbet ettik ve projelerimizi anlattık. Üniversitemizde güzel ÅŸeyler oluyor. Kampüsümüzle ilgili önemli projelerimiz var. Aidiyet anlamında çalışmalar yapıyoruz. Çalışanlarımızı ekonomik anlamda da ilgilendiren projelerimiz var. Bunları yüreÄŸimi ortaya koyarak söylüyorum. Çalışanlarımız, hocalarımız üniversitemize sahip çıkıyor. ÖÄŸrencilerimiz sabırsızlıkla gelmek istiyor. Ege Üniversitesinde bu güzel ortamın devam etmesini istiyorum. Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, saÄŸlık ve esenlik diliyorum. Yakınlarınızla ailenizle dostlarınızla birlikte nice bayramlara saÄŸlık ve huzur içinde girmenizi diliyorum” dedi.

“ÅžEHÄ°TLERÄ°MÄ°ZE ALLAH’TAN RAHMET DÄ°LÄ°YORUM”

Adıyaman’da ÅŸehit olan 4 jandarmaya Allah’tan rahmet dileyen Rektör Budak, “Bugün maalesef 4 jandarmamız ÅŸehit oldu. Åžehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Bedelli bir ülkede yaşıyoruz. Dolarla ilgili moralimizi bozan konular oldu, üniversite olarak tepkimizi dile getirdik. Ama ÅŸu anda önemli bir düÅŸüÅŸ söz konusu. Bu iÅŸin tek bir çıkış yolu var eÄŸitim. Dünyada acımasız bir rekabet var. Türkiye’nin daha fazla eÄŸitim ve bilime ihtiyacı var. Ve elbette çok çalışmalıyız. Hocalarıyla çalışanlarıyla tek yumruk olmamız lazım. Biz bu aidiyet duygusunu yeni projelerle geliÅŸtireceÄŸiz köklü bir üniversite olarak bölgemize ve ülkemize ciddi katkılar sunacağımızı düÅŸünüyorum. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Hep birlikte inÅŸallah çok daha güzel iÅŸlere imza atacağız” diye konuÅŸtu.