Çerez Örnek
canlı destek
Ege Tıp’tan, Türkiye’ye örnek olacak model

      Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinin geliÅŸtirdiÄŸi ‘ÖÄŸrenci Danışmanlık Sistemi’  FEBS (Federation of European Biochemical Societies) EÄŸitim Çalıştayında en iyi poster ödülünün sahibi oldu.

      Türk Biyokimya DerneÄŸi tarafından desteklenen ve Ä°zmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliÄŸinde düzenlenen çalıştayda; Avrupa’nın seçkin araÅŸtırmacıları bir araya gelerek geleceÄŸin bilim insanlarını daha etkin yetiÅŸtirmenin tekniklerini masaya yatırdı.  Çalıştay kapsamında düzenlenen poster yarışmasında ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸretim üyelerinin hazırladığı ve bu yıl uygulanacak olan sisteme en iyi poster ödülü verildi.

       USTA-ÇIRAK YÖNTEMI DEVAM EDIYOR

 

   

      Gönüllülük esasına dayanan sistemin Türkiye’de ilk kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde uygulanacağını belirten Dekan Vekili  Prof Dr. Cemil Gürgün, ‘‘Bu poster aracılığıyla tıp fakültemize özgü yeni geliÅŸtirilmiÅŸ bu danışmanlık sisteminin diÄŸer üniversitelere danışmanlık konusunda bir yol haritası olacağı inancındayız. Bu sistemle tıp eÄŸitiminde geçerli olan ve halen uygulanmaya çalışılan “usta-çırak” yöntemini daha modern boyutta “danışman-öÄŸrenci” iletiÅŸimine de taşımayı planlıyoruz. Zaten toplumumuzun ve Ege Üniversitesinin genel teamüllerine uyan bu yapı, bu sistemle uygulama olarak daha yenilikçi yanları ile diÄŸer üniversitelere ışık tutacaktır. Bu sistemin hayata geçmesinde büyük çaba sarf eden dekanlığımıza ve komisyon üyesi akademisyenlerimize teÅŸekkür ediyorum’’ diye konuÅŸtu.

      EÜTF Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ÖÄŸretim Üyesi ve ÖÄŸrenci Danışmanlığı Komisyonu BaÅŸkanı  Prof. Dr. Yasemin Akçay ise projenin  bir yıl süren çalışmaların sonucunda EÜTF Dekanlığı  ÖÄŸrenci Danışmanlığı Komisyonu  tarafından hazırlandığını söyledi

      GÖNÜLLÜK ESASLI DANIÅžMANLIK SITEMI

     Ege Üniversitesinin ‘ÖÄŸrenci Danışmanlığı Sistemi’ni hayata geçirerek bu alanda da öncülük edeceÄŸini ifade eden Komisyon BaÅŸkanı Prof. Dr. Akçay ÅŸöyle konuÅŸtu: ‘‘Yeni sistemimizle özellikle yeni kurulan üniversitelere önderlik yapmayı ve uluslararası bir ortamda bu sistemle ilgili geri bildirim alarak kendimizi geliÅŸtirmeyi amaçladık. Bu sistem, öÄŸrencilerin her zaman ulaÅŸabileceÄŸi oryantasyon, burs imkanları, saÄŸlık, yurt dışı eÄŸitim, sosyokültürel etkinlik, kariyer ve kiÅŸisel geliÅŸim gibi alt birimleri içermektedir. Ayrıca öÄŸrencinin ihtiyaç duyması durumunda bir öÄŸretim üyesinin danışman olarak atanabileceÄŸi esnek bir sistemdir. Bu sistemin en önemli özelliÄŸi danışmanlık yapacak öÄŸretim üyesinin gönüllü olması ve öÄŸrencinin ihtiyaç duyduÄŸu zaman bu eÅŸleÅŸmenin gerçekleÅŸmesidir. Ä°htiyaç sahibinin bu iÅŸi gönülden yapacak birinin olması bu sistemi baÅŸarıya götüreceÄŸi inancındayız. Bu sistemde, öÄŸrenciyi motive eden, sosyal etkinliklere katılımında kolaylaÅŸtırıcı olan uzmanlaÅŸmış alt birimlerin bulunması ve çalışma yöntemi konusunda deneyimlerine dayanarak yol gösteren öÄŸretim üyelerinin rol model olabilecek danışmanlık hizmetleri olumlu yönü oluÅŸtururken, öÄŸrenci sayısının fazla olmasının olumsuz sonuçlar ortaya çıkarabileceÄŸini öngörmekteyiz. Sistemin uygulamaya geçmesi ve sonuçların toplanmaya baÅŸlanmasıyla daha iyi olacağı inancındayız.”

      Komisyon Üyeleri

      ÖÄŸrenci Danışmanlığı Komisyonunda EÜTF öÄŸretim üyeleri; Prof. Dr. Özen Kaçmaz BaÅŸoÄŸlu, Prof. Dr. Åžöhret Aydemir, Prof. Dr. Yasemin Akçay, Prof. Dr. Nazmiye AltıntaÅŸ, Prof. Dr. Münevver Erdinç, Prof. Dr. Selda Erensoy, Prof. Dr. Fehmi Akçiçek, Prof. Dr. Ferhan Sağın, Prof. Dr. Sibel Göksel, Prof. Dr. Aytül Önal, Prof. Dr. Åžebnem Pırıldar, Prof. Dr. Figen Gülen, Prof. Dr. Tansu Yamazhan, Prof. Dr. Yelda Pınar, Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, Doç.Dr. Taylan Özgür Sezer, Doç. Dr. Raika Durusoy, Dr. Elif Sıla Törün ve Uzm.Psikolog Aydan TaÅŸçı yer alıyor.


Ege Ãœniversitesi

EGE ÃœNÄ°VERSÄ°TESÄ°