Ege Üniversitesi Cerrahlarından bir ilk daha

Ege Üniversitesi ve Güney Kore’den Yonsei Üniversitesi iÅŸbirliÄŸi ile Koç Üniversitesi Tıp Fakültesinin düzenlediÄŸi ‘Ä°novatif Tiroid Cerrahisi Çalıştayında’ Türkiye’nin ilk robotik koltukaltı meme yaklaşımlı troid ameliyatı gerçekleÅŸtirildi. Bu önemli operasyonu gerçekleÅŸtiren ekipte Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Op. Dr. Murat Özdemir de yer alarak büyük bir baÅŸarıya imza attı.

Operasyon konusunda bilgi veren Op.Dr. Özdemir, ‘‘Günümüzde uyguladığımız yeni cerrahi yöntemler ile  boyunda iz istemeyen tiroid hastaları için bu artık mümkün hale geldi. Dudak içerisinden ya da meme ve koltukaltından yapılan küçük kesiler ve kapalı yöntemlerle bu operasyonları üniversitemizde rutin olarak gerçekleÅŸtiriyoruz. Burada da operasyonu koltuk altından açılan küçük kesiler yardımıyla gerçekleÅŸtirdik. Ülkemizde ilk kez gerçekleÅŸtirilen bu operasyonda görev alarak üniversitemizin adını bir ilke yazdırdığım için mutluluk duyuyorum. Özellikle izsiz troid cerrahisinde deÄŸerli hocamız Prof. Dr. Özer Makay’ın öncülüÄŸünde üniversitemiz önemli bir referans merkezi konumunda. Bu baÅŸarıyı daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceÄŸiz’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Robot yardımlı gerçekleÅŸtirilen ameliyatı; Ege Üniversitesinden Op. Dr. Murat Özdemir, Güney Kore Seul Üniversitesinden Prof. Dr. June Young Choi ve Koç Üniversitesinden Op. Dr. Orhan AÄŸcaoÄŸlu’nun oluÅŸturduÄŸu ekip baÅŸarı ile gerçekleÅŸtirdi.

Egeli Cerrahların ‘izsiz troid ameliyatı’ baÅŸarısı

Çalıştayın ilk gününde, Türkiye‘de ilk olarak Prof. Dr. Özer Makay ve ekibi tarafından Ege Üniversitesinde gerçekleÅŸtirilen ve ‘izsiz tiroid ameliyatı’ olarak bilinen ‘Transoral Endoskopik Tiroidektomi’ ameliyatı da yapıldı.  Ameliyatı Kore Yonsei Üniversitesinden Prof. Dr. Seok-Mo Kim, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özer Makay ve Koç Üniversitesinden Op. Dr. Orhan AÄŸcaoÄŸlu’ nun oluÅŸturduÄŸu ekip baÅŸarı ile gerçekleÅŸtirdi. Koç Üniversitesi Hastanesinde gerçekleÅŸtirilen ve tüm dünyada ilgi gören bu ameliyatları çalıştaya katılan hekimler canlı olarak izleme imkanı buldu.

Robotik izsiz tiroid cerrahisi ülkemizde ilk defa Ege Üniversitesi’nde bu yıl Temmuz ayında Prof. Dr. Özer Makay ve ekibi tarafından baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirilmiÅŸti.