Egeliler iş hayatına hazırlanacak

Ege Üniversitesi (EÜ) ile Ä°zmir Çalışma ve Ä°ÅŸ Kurumu (Ä°ÅžKUR) Ä°l MüdürlüÄŸü arasında imzalanan iÅŸbirliÄŸi protokolü kapsamında Egeli öÄŸrenciler, üniversite sonrası iÅŸ hayatına hazırlanacak. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Protokolle öÄŸrencilerimize iÅŸ gücü piyasası, kurum faaliyetleri ve iÅŸ arama becerileri gibi birçok alanda yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Ege Üniversitesi ile Ä°ÅžKUR arasında, “Ä°ÅžKUR Üniversite Ä°rtibat Noktası” ve “Ä°ÅŸ Kulübü Ä°ÅŸbirliÄŸi Protokolü” imzalandı. Rektörlük binasındaki protokol imza törenine, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcıları, Ä°ÅžKUR Ä°zmir Ä°l Müdür Vekili Ayla Bozkurt ile her iki kurumun ilgili çalışanları katıldı. Törende konuÅŸan Rektör Budak, “Üniversitemiz bünyesinde oluÅŸturulacak Ä°ÅžKUR Ä°rtibat Noktasında, Ä°ÅžKUR’da görevli iÅŸ ve meslek danışmanları aracılığıyla öÄŸrencilere iÅŸ gücü piyasası, kurum faaliyetleri, iÅŸ arama becerileri, iÅŸverenle mülakat görüÅŸme teknikleri, özgeçmiÅŸ hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulacak. Ayrıca öÄŸrencilerimizin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliÅŸtirilmesine, kendi iÅŸlerini kurmalarına ve geliÅŸtirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi.

“Topluma hizmet noktasında proje üretiyoruz”

Ege Üniversitesi olarak, yalnızca kurum içi deÄŸil kurum dışına yönelik de projeler geliÅŸtirdiklerine dikkat çeken Rektör Budak, “Her zaman gurur duyduÄŸumuz kaliteli bir akademik kadromuz var. Üniversitemizde üretilen bilimin toplumumuzun yararına kullanılması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Topluma hizmet noktasında projeler üretiyor, bu projeleri uygulamaya geçiriyoruz. BaÅŸarı ve kariyer merkezimizle öÄŸrencilerimizi iÅŸ hayatına hazırlamak için üniversite olarak elimizden geleni yapıyoruz. Ege Bölgesi’nin en köklü üniversitesi olarak ciddi bir akademik alt yapımız var. Ä°ÅžKUR ile yapılan bu protokol, öÄŸrencilerimiz açısından oldukça motive edici. Gençlerimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun” diye konuÅŸtu.

“Mezunların kariyer planlamaları iyi yapılmalı”

Ä°ÅžKUR Ä°l Müdür Vekili Ayla Bozkurt ise “Gençlerin Ä°ÅŸ gücü piyasasından daha etkin yer alabilmeleri için mezunların kariyer planlamalarını çok iyi yapmaları gerekiyor. Ä°rtibat noktasında gençlerimize, mesleki eÄŸitim, iÅŸbaşı eÄŸitim kursları ve giriÅŸimcilik programları ile kurumumuzun aktif iÅŸgücü programları hakkında bilgilendirme ve yönlendirmeler yapılacak. Gençlere iÅŸ ve meslek danışmanlarımızca gerekli destek saÄŸlanacak. Ä°ÅŸ kulübümüz ile ise iÅŸ arama becerilerinin geliÅŸtirilmesi, kiÅŸilik envanteri, özgeçmiÅŸ hazırlama ve beden dili gibi eÄŸitimler verilecektir” diye konuÅŸtu.